Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wskażnik naładowania akumulatora

Gość morbid

Rekomendowane odpowiedzi

witam

W elektronicznym sklepie zakupiłem urządzenie do pomiaru i stopnia nładowania akmulatora. Trzeba samem poskładać podłączyć dwa kabelki do akumulatora i już wskazuje diodami czy akumulator jest naładowany(jak wsiadamy z rana,dioda żółta- zpalamy jak świeci czerwona to nawet nie zaczynajmy go urochamiać)Gdy jedziemy zapala się zielona,znak że alternator ładuje.Gdy jedziemy a zielona się nie zapali to coś nie tak z ładowaniem pozdrawiam

taka zabawke mozna sobie zrobic... -> wskazuje napiecie na akumulatorze jak

ładuje to ma około 13,5-14,2 czyli-> zielona diodka :)

napiecie ponizej 10-10,5 ->zgon czerwona diodka

naładowany akumulator-12,3-13,5 - żółta diodka

Pozdrawiam oczywiscie mozna to dostroic napieciowo (ustawić odpowiednio rezystory podobna zabawke miałem w fiacie 125p 12 lat temu kupilem od ruskich lusterko nakładane

jak sie dolna diodka palila (12-13) to nie nie ladowal jak górna (13-14.5) to ładował nie wiem gdzie mozna schemat do tego wyczaic ale jak kumpel elektronik z USA wroci to go zapytam

witam

W elektronicznym sklepie zakupiłem urządzenie do pomiaru i stopnia nładowania akmulatora. Trzeba samem poskładać podłączyć dwa kabelki do akumulatora i już wskazuje diodami czy akumulator jest naładowany(jak wsiadamy z rana' date='dioda żółta- zpalamy jak świeci czerwona to nawet nie zaczynajmy go urochamiać)Gdy jedziemy zapala się zielona,znak że alternator ładuje.Gdy jedziemy a zielona się nie zapali to coś nie tak z ładowaniem pozdrawiam[/quote']

A ile dałeś za taki bajerek?? Szukałem na allegro i nie ma :(

Pozdrawiam[/

witam ten bajer kosztował 20zł

nie lepiej kupic wskaznik ladownaia jakis okragly i go zamontowac poowiedzmy do slupka przy szybbie

bajeranco to wyglada i pokazuje dokladnie jakie jest ladowanie

ja sam sie przymierzam do czegos takiego ale za jakies 2-3tyg jak sie fundusze pojawia

u mnie taki wskaznik to mus gdyz mam pare bajerwo wiecej i zameczylem juz raz alternator

Ja widzialem ten miernik w wersji ktorą sie wkładało do gniazda zapalniczki.Ale jak na mnie to straszne badziewie jest.Na stałe czegoś takiego bym nie założył do samochodu.

Ja widzialem ten miernik w wersji ktorą sie wkładało do gniazda zapalniczki.Ale jak na mnie to straszne badziewie jest.Na stałe czegoś takiego bym nie założył do samochodu.

witam ja mam go już rok i służy bardzo dobrze pozdrawiam :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...