Gość Werewolf Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam, mam takie pytanie, mianowicie za każdym razem jak tankuję niezależnie od kwoty choć najczęściej za 50 zł, gdy odkręcam korek wlewu paliwa słychać głośny syk zasysanego ?? powietrza. Nie jestem do końca pewny czy jest to zasysanie czy wypuszczanie powietrza, niemniej takie zjawisko zaobserwowałem. Zastanawia mnie czy tak być powinno, ponieważ w żadnym aucie nie przypominam sobie czegoś takiego. Co może być przyczyną?? Autko chodzi normalnie bez żadnych spadków mocy ani nic takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 nie powinno tak być, w korku jest zawór pewnie już brudny, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Werewolf Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 zawór po zaciągnięciu ustami powietrza puszcza. Z lekkim oporem, ale puszcza powietrze. To teraz bardziej wydaje mi się, że w baku robi się nadciśnienie niż podciśnienie... Zwłaszcza, że jak go odkręcam to zapach benzyny jakoś szybko się rozchodzi momentalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 W N16 jest tak samo, jedynie przy małej ilości paliwa, w baku jest większe ciśnienie i powietrze wylatuje przy odkręcaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 ja mam diesla i dokładnie tak samo się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 To chyba norma to syczenie. U mnie jest tak samo. Wydaje mi się, ale mogę się mylić, że im mniej paliwa w zbiorniku to syczenie jest większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gm20 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Też tak mam. N16 benzyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.