Gość erwin0917 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam Posiadam Maxime v6 2.0 +LPG '96 i mam dziwny problem który w sumie się zaczął po założeniu gazu( przez poprzedniego właściciela). Samochód odpala dwa dni na miesiąc(jakoś tak;P) Brak iskry na świecach, ostatnio został gaz odłączony ale nadal jest tak samo. Czy ktoś mógł by jakoś przybliżyć tematy które trzeba by przejrzeć, jeśli potrzeba jakich kolwiek informacji to piszcie. Pozdrawiam Erwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Cewki zaplonowe? Czujniki od polozenia walkow? Powodow braku iskry moze byc wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Podłącz pod kompa (najlepiej jak nie chodzi) i wszystko będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwin0917 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) no własnie pod kompem był sprawdzany u znajomego elektromechanika i nie wykrywa nic. Jak na ten moment udało mi się go odpalić 4 dzień z rzędu( jednego dnia nie chciał rano odpalić dopiero na wieczór załapał) ale drugi raz udało odpalić tak, że kręciłem kręciłem jak nie odpalał to na dosłownie niecała sekunde popuściłem kluczyk i znowu kręcenie no i jakoś odpalił. Jeszcze z dwa dni pojeżdżę i zobaczę czy to naprawdę pomaga czy tylko przypadek. Wiem o tym, że powodów może być wiele dlatego też piszę tutaj bo co kilka głów to nie jedna i może szybciej uda się ustalić co się dzieje. Tylko dziwi mnie to, że nie odpala a później bez robienie czegokolwiek odpala. Wydaje mi się, że gdyby to były cewki zapłonowe to bym nie mógł odpalić całkiem ale znawcą wielkim to nie jestem W każdym bądź razie wszystkie informacje zdobyte od znajomego elektromechanika będę starał się tutaj opisywać, a jemu przekazywać wasze sugestie tak aby razem może się udało dojść błędu Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedz PS. Komputer też był sprawdzany przez kolesia zajmującymi się tym tematem i jest w porządku. PS PS Jeszcze istotne może być to, że jak już odpali to do póki nie postoi kilku godzin to pali ok. Tak jak by miał problemy z odpaleniem jak ostygnie. Ma ktoś może ten czujnik położenia wału do opchnięcia może? Ile mniej więcej się cenią takie części bo na allegro widziałem ze ok 200zl ale nie wiem czy to ten czujnik, podobno są dwa. Edytowane 20 Września 2011 przez erwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) W sumie rzecz biorac to sa 3 czyjniki, ktore odpowiadaja za iskre i wtrysk paliwa. Jeden przy kole pasowym, jeden na laczeniu silnika ze skrzynia, i jeden na wysokosci glowicy, ale ten jest od walka rozrzadu. Edytowane 20 Września 2011 przez VQPower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwin0917 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Mechanik mi mówi żeby ten przy kole pasowym wymienić prawdopodobnie. Jak go sprawdzić jak raz samochód działa raz nie. Ile kasy ten czujnik może kosztować orientujecie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Miałem podobny problem. Sprowadzałem czujnik przez znajomych ok 150 USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwin0917 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Czy czujnik z silnika 3.0 bedzie pasował do 2.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Czy od 2.0 bedzie pasowal to ciezko powiedziec. Jak chcesz taki czujnik abym Ci zalatwil to skontaktuj sie ze mna na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwin0917 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 a co może być powodem, że samochód odpala jak jest ciepło a jak zimno to nie? jak na temtometrze samochodowym jest ponizej 18 stopni to nie ma opcji zeby odpalil jak jest nagrzany lub ogolnie ciepło to odpala jak jest powyzej 30 stopni to od razu jak mniej trzeba troche pokrecic zanim odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jak juz pisalem Ci an GG sprawdz czujnik cieczy chlodzacej i czujnik temp. powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwin0917 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 z tego co mi wiadomo to te czujniki nie powodowały by, że nie ma iskry tylko, że by były problemy z paleniem. Chyba, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi