adzig Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 włacza się przy naciśnieciu hamulca, po puszczeniu wraca normalne wyświetlanie. Przy skręcie w prawo powłączeniu kierunkowskazu w prawo i przyhamowaniu zmienia się częstotliwość migacza. Jak wejśc do ustawień komputera. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czart79 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 włacza się przy naciśnieciu hamulca źle podpięty kabel sygnałowy kamery zapewne do światła hamulca zamiast do wstecznego, dlatego włącza przy hamowaniu. Wg. mnie ogólnie masz pochrzanioną elektrykę w tylnej lampie. Na Twoim miejscu oddałbym elektrykowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 a może to masy w tylnych lampach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Ja tak jak kolega obstawiam masę lamp tylnych najprawdopodobnie prawej (udręka p12-stek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Hej twoje auto musiało być bite niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 a skąd to przypuszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Sprawdż wiązkę wychodzacą w klapie. Przewód "+" może się przetarł z innym przewodem. Natomiast masa "-" moze być wspólna gdzie indziej i na kilka odbiorników. Ja tak miałem w Tino. Kolego adig, czy od wrzesnia uporaleś sie już z tą kamerką cofania??? Podzielisz się uwagami co do przyczyny awarii i sposobu naprawy??? Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harrson Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam wszystkich,temat przerabiany,dodatkowa masa na lampe i sprawa zalatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkat Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ja tak jak kolega obstawiam masę lamp tylnych najprawdopodobnie prawej (udręka p12-stek ) Witam Stałem się właścicielem P12. Podobnie mam problem z kamerką. Objaw jest taki: 1. Kamera nie działa kiedy w gnieździe wstecznego jest żarówka. Nie działa również sama żarówka (oczywiście sprawna). 2. Po usunięciu żarówki kamera ożywa, znika zaś sygnalizacja zapięcia pasów pasażera. Zaraz po zakupie wszystko było OK. Światła były sprawdzane, sygnalizacja pasów i kamera działały bezbłędnie. Pytanie: czy za ten stan również winić można masy w tylnych lampach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Masa w tylnych lampach w P12 może odpowiadać za wszystko. I nie robię sobie tutaj przysłowiowych "jaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkat Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Masa w tylnych lampach w P12 może odpowiadać za wszystko. I nie robię sobie tutaj przysłowiowych "jaj" Dzięki za odpowiedź. Dziwi mnie jednak fakt, że wskazania miernika na żarówce po włączeniu wstecznego są prawidłowe, czyli 12V, a żarówka nie świeci. Jutro postaram się zmasować lampy. Masa zrobiona - efektów brak. Jakieś pomysły?? Edytowane 16 Września 2014 przez tomkat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raich Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Mierzyles napiecie przy wlozonej zarowce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Nie chce zakładać, więc napisze tu może ktoś z was bedzie w stanie coś poradzić. Problem objawił sie dwa dni temu trzy jakoś wrzucam wsteczny i zaczynają jakieś Paski latać po wyświetlaczu(na postoju) cofam kamera działa normalnie, potem było gorzej bo już przy cofaniu nawet paski latają a wczoraj ciemny obraz. i Pytanie Padła kamerka czy coś ze stykami?? jak Padła to czy mogę zamontować kolorową lub jakąs inna w te miejsce >>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Sprawdz najpierw kable moze gdzies niema styku, te kable ida przez cala klape wiec lubia sie przecierac zwlaszcza w tych ruchomych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A światła cofania świecą się normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 A światła cofania świecą się normalnie? tak świeci normlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 No to sama kamera lub przewody od niej. Trzeba sprawdzić organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 kamera padła:P i pytanie czy kupić znów czarno biała, czy mozna wsadzić kolor albo inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Z oryginałem, najmniej kombinowania, ale kolorowe też tutaj zakładali Pytanie, jak bardzo chce Ci się kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 no mi sie średnio chce kombinować, a chce zrobić żeby ją wystawić ;P no mi sie średnio chce kombinować, a chce zrobić żeby ją wystawić ;P wracam ponownie. Kamera kupiona podpinam dalej ciemnoo!!! tamta jak podpinam mrugnie raz pasek i robi sie ciemno, natomiast tutaj odrazu robi sie czarny obraz i kaplica. Kto ma opcje co może być. Jeden elektryk stwierdził,że kamera stawia opór i żeby kupić nową i tak o to zrobiłem, co okazalo sie błędem... nie mam opcji kto jest coś w stanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 A kable się nie przetarły w tej gumowej osłonie między klapą bagażnika a słupkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy 1958 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam wszystkich .Mam pytanie w P-12 kombi kamera cofania daje bardzo jasny nie wyraźny obraz czy jest jakaś możliwość naprawy tego ,czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana kamery. Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanu Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Naciśnij settings, jak kamera będzie włączona i wyreguluj jasność i kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 90% że siadł moduł kamery, jutro podepne inny i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi