Sagu Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Almerki 2.2 dCi 136KM. Wiem że była po dzwonku z przodu. W związku z tym mam wrażenie jakby czegoś brakowało w dolocie powietrza do filtra. W załączniku zdjęcia jak to u mnie wygląda. Prosiłbym o informację albo o zdjęcie jak powinno w rzeczywistości wyglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 hmm.. u mnie jest tak samo, tylko widze ze kabelki masz chyba pooklejane tasma izolacyjna:P jak sie sprawuje, ktory roczek i takie inne pierdoly?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 w 2.2di jest jeszcze tłumik szmerow czy cos takiego u ciebie widac nie potrzebny sam go wywaliłem wtedy lepszy efekt dzwiekowy z pod maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazakoff Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 A u mnie nie ma tego laczenia miedzy tymi 2 czarnymi plastikowymi rurami. Sa ze soba zlaczone bez zadnych przerw. Ktos wie co to jest? No i nie mam calkowicie tego mocowania na srubke na dole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 z tego co widze w Twoim opisie to masz wersje sprzed liftingu 2.2 di wiec moZesz miec troszke inna konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagu Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 @grzechalm Dzięki za odpowiedź. No kabelki są oklejone. Tak jak pisałem miała dzwonka kiedyś i pewnie coś było grzebane. Roczek 2004 jeździ się bardzo fajnie chociaż mam wrażenie jakby brakowało coś mocy. Od 140-150 zaczynają się jakieś problemy z mocą. Ale do jazdy praca dom niema się i tak gdzie rozpędzać wiec nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 nie ma za co:) tez mam 2004 rok. Powiem Ci ze jak nia dluzej juz jezdze to w ogole mam wrazenie ze jest sabsza, dopoki nie sprobuje z kims swoich sil:P na przy tej predkosci na 5 i 6 czujesz deficyt mocy?? moze przeplywka sie konczy?? moja jezdzi normalnie, raz nia jechalem 220:P ale juz sie uspokoilem:P Trzeba pamietac ze Almerka charakteryzuje sie duza masa wlasna, porownywalem mase z brata Astra III kombi z 2007 roku(silnik 1.9 CDTI) i ALmerka mimo roznicy wieku i gabarytow byla 3 kg ciezsza;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagu Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 No niestety na 5 już jest ten "jakby" brak mocy. Zbliża się czas wymiany oleju i filtrów (powietrza jest trochę zasyfiony). Ale niewiem czy będą jakieś zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 po wymianie filtra powietrza i paliwa moze dostac drugie zycie:) miejmy nadzieje ze tak bedzie, jakbys mial przeplywomierz uszkodzony to by wiecej palila. Tymczasem dostalem dzisiaj mandat 100zl i 2 pkt karne za brak pasow;/ wkurzylem sie i Almerka prawie 210 bez problemow:P ale tylne prawe kolo znowu troszke trzyma;/ tylko niepokoi mnie bo chmurki mi puszcza czarne, co ciekawe jak jest cieplo, ponizej 10 stopni na zewnatrz nie zobacze nic:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagu Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ze wskazań na wyświetlaczu spalanie wychodzi 6,8 l/100km a moich obliczeń między tankowaniami wychodziło jakoś ok 6,15l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi