Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dolot powietrza do filtru N16 2.2 dCi

Sagu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem Almerki 2.2 dCi 136KM. Wiem że była po dzwonku z przodu. W związku z tym mam wrażenie jakby czegoś brakowało w dolocie powietrza do filtra. W załączniku zdjęcia jak to u mnie wygląda. Prosiłbym o informację albo o zdjęcie jak powinno w rzeczywistości wyglądać.

Pozdrawiam

post-43702-0-79627400-1316607011_thumb.jpg

post-43702-0-65632200-1316607022_thumb.jpg

hmm.. u mnie jest tak samo, tylko widze ze kabelki masz chyba pooklejane tasma izolacyjna:P jak sie sprawuje, ktory roczek i takie inne pierdoly??:P

w 2.2di jest jeszcze tłumik szmerow czy cos takiego u ciebie widac nie potrzebny sam go wywaliłem wtedy lepszy efekt dzwiekowy z pod maski

A u mnie nie ma tego laczenia miedzy tymi 2 czarnymi plastikowymi rurami. Sa ze soba zlaczone bez zadnych przerw. Ktos wie co to jest?

No i nie mam calkowicie tego mocowania na srubke na dole:)

@grzechalm Dzięki za odpowiedź. No kabelki są oklejone. Tak jak pisałem miała dzwonka kiedyś i pewnie coś było grzebane. Roczek 2004 jeździ się bardzo fajnie chociaż mam wrażenie jakby brakowało coś mocy. Od 140-150 zaczynają się jakieś problemy z mocą. Ale do jazdy praca dom niema się i tak gdzie rozpędzać wiec nie jest źle.

nie ma za co:) tez mam 2004 rok. Powiem Ci ze jak nia dluzej juz jezdze to w ogole mam wrazenie ze jest sabsza, dopoki nie sprobuje z kims swoich sil:P na przy tej predkosci na 5 i 6 czujesz deficyt mocy?? moze przeplywka sie konczy?? moja jezdzi normalnie, raz nia jechalem 220:P ale juz sie uspokoilem:P Trzeba pamietac ze Almerka charakteryzuje sie duza masa wlasna, porownywalem mase z brata Astra III kombi z 2007 roku(silnik 1.9 CDTI) i ALmerka mimo roznicy wieku i gabarytow byla 3 kg ciezsza;/

No niestety na 5 już jest ten "jakby" brak mocy. Zbliża się czas wymiany oleju i filtrów (powietrza jest trochę zasyfiony). Ale niewiem czy będą jakieś zmiany

po wymianie filtra powietrza i paliwa moze dostac drugie zycie:) miejmy nadzieje ze tak bedzie, jakbys mial przeplywomierz uszkodzony to by wiecej palila. Tymczasem dostalem dzisiaj mandat 100zl i 2 pkt karne za brak pasow;/ wkurzylem sie i Almerka prawie 210 bez problemow:P ale tylne prawe kolo znowu troszke trzyma;/ tylko niepokoi mnie bo chmurki mi puszcza czarne, co ciekawe jak jest cieplo, ponizej 10 stopni na zewnatrz nie zobacze nic:/