Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] falowanie obrotów, duże spalanie

bolo1005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że ten temat był wiele razy poruszany ale ja nie umiem sobie z nim poradzić. Przepływomierz zregenerowany-przelutowany, silnik krokowy wyczyszczony, świece wymienione, filtr powietrza, olej i filtr oleju również, do wymiany został mi tylko filtr paliwa ale dziś nie mogłem z nim sobie poradzić. Problemem jest to że falują obroty na ciepłym i zimnym silniku, np dojeżdzam do świateł i wrzucam luz i wtedy wskakuje na ok 800 obrotów, za sekunde na ok 1200 a za sekunde znowu na 800. Wychodzi mi również duże spalanie bo po mieście ok 9-10 litrów. Co może być ? Pozdrawiam

Witam, wiem że ten temat był wiele razy poruszany ale ja nie umiem sobie z nim poradzić. Przepływomierz zregenerowany-przelutowany, silnik krokowy wyczyszczony, świece wymienione, filtr powietrza, olej i filtr oleju również, do wymiany został mi tylko filtr paliwa ale dziś nie mogłem z nim sobie poradzić. Problemem jest to że falują obroty na ciepłym i zimnym silniku, np dojeżdzam do świateł i wrzucam luz i wtedy wskakuje na ok 800 obrotów, za sekunde na ok 1200 a za sekunde znowu na 800. Wychodzi mi również duże spalanie bo po mieście ok 9-10 litrów. Co może być ? Pozdrawiam

Ja mialem to samo, wkoncu zostalo tak samo wszystko przeczyszczone itd nowe uszczelki ( ringa na krokowcu wydmuchalo) i dopiero po ok + - 50 km sie wszystko ustawilo do normy wiec moze i u Ciebie tak bedzie, wiem ze to denerwujace ale zrob troche km ;)

Mechanik czyścił i zdejmował krokowca ale nie widziałem żeby pod nim była jakaś uszczelka, czy o coś innego chodziło?

Mechanik czyścił i zdejmował krokowca ale nie widziałem żeby pod nim była jakaś uszczelka, czy o coś innego chodziło?

U mnie na krokowcu jest taka na tym trzpieniu co wchodzi w przepustnice, maly gumowy ring na jego rancie. Do tego dorabialem na krokowcu gdzie masz te dwie sruby do mocowania, i jeszcze jedna byla na przepustnicy taka w ksztalcie kwadratu :P i wszystko bylo ok, byc moze u Cb gdzies nie ma uszczelki, dostaje gdzies "lewego powietrza" i faluje :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...