Gość zilion89 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 koledzy forumowicze, mam do was pytanie odnośnie moich światełek w primerze p11.144, od pewnego czasu na wolnych obrotach xenony mrugają niczym stroboskop, są to obroty w granicach do 1000, potem wszystko jest w porządku, tzn na wyższych podczas jazdy, ale gdy np stoję w korku to mam wrażenie ze przede mną jest dyskoteka, od czego to może być zależne? czy coś z przetwornicami? jak to zdiagnozować? pomóżcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ja tak miałem jak mi padały, przy czym moim było daleko do białego światła. Jeszcze nie takie jawnie różowe ale już zauważalna poświata była. I pewnie mrugały cały czas, ale zauważałem tylko na postoju. Możesz zrobić test na dwa auta: niech ktoś Twoim jedzie z tyłu, a Ty z pierwszego z przodu obserwujesz, czy w czasie jazdy też mruga. Oczywiście najlepiej w nocy jedźcie. Jest też opcja, że nie są ciasno w te uchwyty sprężynujące wsadzone i drgają ale to mi się wydaje mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zilion89 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 przed chwilą właśnie zrobiłem taki teścik, kolega wziął moje auto a ja jechałem przed nim, i wszystko było ok, świeciły elegancko jak trzeba, tylko gdy zatrzymał się i włączył "luz" obroty około 800 to zaczynały mrugać, jak się doda gazu to przestają i jest wszystko ok, i to samo się dzieje z wyświetlaczem radia, na wolnych obrotach lekko mruga, tak jakby nie było to związane tylko ze światłami ale z całym obwodem, nie mam pojęcia co to moze być, nie jest ot bardzo wyraźne, ale na zewnątrz sa stroboskopy, a radio i podświetlenie też jakby pomruguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 w innym aucie jak mi migał xenon to był na wykończeniu i wymieniłem żarniki i było git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 ..., i to samo się dzieje z wyświetlaczem radia, na wolnych obrotach lekko mruga, tak jakby nie było to związane tylko ze światłami ale z całym obwodem, nie mam pojęcia co to moze być, nie jest ot bardzo wyraźne, ale na zewnątrz sa stroboskopy, a radio i podświetlenie też jakby pomruguje Sprawdź ładowanie. Może regulator napięcia dogorywa, albo któraś dioda w alternatorze padła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.