Gość Telek Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Witam, mam zamiar wymienić płyn chłodniczy ale nie wiem jak sie za to zabrać? jest jakiś korek spustowy czy trzeba zdjąć wąż i czy układ później sam się odpowietrzy? proszę o poradę jak to zrobić. Myślałem żeby upuścić litr i dolać koncentratu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Nie wiem czy przy każdym, ale przy moim Sunny nie ma żadnego korka spustowego. Podejrzewam że przy żadnym Nismo go nie ma. Należy zdjąć gruby wąż u dołu chłodnicy. Upuścić płyn. Chociaż cały i tak nie zleci, zostanie trochę w bloku silnika. Założyć wąż spowrotem. Odkręcić korek wlewu do chłodnicy. Nalać tam nowego płynu. Później dolać do zbiorniczka wyrównawczego, do wymaganego poziomu (kreska max). Zapalić silnik, aby układ się odpowietrzył. Ubędzie trochę płynu ze zbiorniczka, ale to normalne. W zasadzie to jest wszystko. To nie jest jakaś skomplikowana operacja. Mam nadzieję że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.