Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kody P0110 i P0105 w maximie 98 Us.i dodatkowo P0325(chyba standard)

caffeini

Rekomendowane odpowiedzi

Vitam,mam problem j/w. po podpięciu do kompa wyświetliły mi się takie usterki,(P0110-,Czujnik temp. powietrza wlotowego - usterka , P0105-Czujnik ciśnienia absol.kolektora/ciśnienia atmosferycznego - usterka...kolejny kod(ale to chyba znają wszyscy posiadacze Maximy ..P0325,czyli czujnik spalania stukowego,kłopot mam taki,ze nie wiem ,gdzie są te chrzanione czujniki,czy Ktoś z bardziej oblatanych w temacie Forumowiczów może mi pomóc w zlokalizowaniu tego guana ?..muszę to wymienić na nowe,bo auto ma tzw. muła i chleje Pb, jak kler wino mszalne...a i jeszcze jedno,wydaje mi sie ,ze te 2 pierwsze kody błędów są ściśle powiązane z błędem czujnika spalania stukowego...jeżeli się mylę ,to niech mnie Ktoś poprawi(czyt. opieprzy ;) za tzw. niewiedzę)...Pozdrawiam :) i Thx za ewentualną pomoc ;)

Czujnik temp. powietrza jest ze tak powiem na "zakrecie", tuz przed puszka z filtrem powietrza. Co do drugiego czujniczka to jest on ulokowany tuz na samym poczatku uukladu dolotowego.

Napraw te dwa a pozniej bedziemy sie martwic o czujnik od spalania stukowego.

Vitay :) piekne dzięki za szybką odpowiedz, lezę zatem lokalizować to badziewie :)

Czujnik temp. powietrza jest ze tak powiem na "zakrecie", tuz przed puszka z filtrem powietrza. Co do drugiego czujniczka to jest on ulokowany tuz na samym poczatku uukladu dolotowego.

Napraw te dwa a pozniej bedziemy sie martwic o czujnik od spalania stukowego.

jedno i drugie ,,badziewie,, zlokalizowane...zamówione nowe, będzie za 2 dni,mam nadzieję ,że wymiana pomoże....a poza tym ,to dzięki Stary , że skrobnąłeś słówko jak to znaleźć,bo ja durny informatyk na tym co jest pod maską maximy raczej się nie za bardzo wyznaję :)zawsze był od tego ,,servis,,ale chyba czas zmienić przyzwyczajenia i dłubać samemu.... satysfakcja większa a i gówniany servis nie ogołoci portfela Thx i pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...