caffeini Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Vitam,mam problem j/w. po podpięciu do kompa wyświetliły mi się takie usterki,(P0110-,Czujnik temp. powietrza wlotowego - usterka , P0105-Czujnik ciśnienia absol.kolektora/ciśnienia atmosferycznego - usterka...kolejny kod(ale to chyba znają wszyscy posiadacze Maximy ..P0325,czyli czujnik spalania stukowego,kłopot mam taki,ze nie wiem ,gdzie są te chrzanione czujniki,czy Ktoś z bardziej oblatanych w temacie Forumowiczów może mi pomóc w zlokalizowaniu tego guana ?..muszę to wymienić na nowe,bo auto ma tzw. muła i chleje Pb, jak kler wino mszalne...a i jeszcze jedno,wydaje mi sie ,ze te 2 pierwsze kody błędów są ściśle powiązane z błędem czujnika spalania stukowego...jeżeli się mylę ,to niech mnie Ktoś poprawi(czyt. opieprzy za tzw. niewiedzę)...Pozdrawiam i Thx za ewentualną pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Czujnik temp. powietrza jest ze tak powiem na "zakrecie", tuz przed puszka z filtrem powietrza. Co do drugiego czujniczka to jest on ulokowany tuz na samym poczatku uukladu dolotowego. Napraw te dwa a pozniej bedziemy sie martwic o czujnik od spalania stukowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caffeini Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Vitay piekne dzięki za szybką odpowiedz, lezę zatem lokalizować to badziewie Czujnik temp. powietrza jest ze tak powiem na "zakrecie", tuz przed puszka z filtrem powietrza. Co do drugiego czujniczka to jest on ulokowany tuz na samym poczatku uukladu dolotowego. Napraw te dwa a pozniej bedziemy sie martwic o czujnik od spalania stukowego. jedno i drugie ,,badziewie,, zlokalizowane...zamówione nowe, będzie za 2 dni,mam nadzieję ,że wymiana pomoże....a poza tym ,to dzięki Stary , że skrobnąłeś słówko jak to znaleźć,bo ja durny informatyk na tym co jest pod maską maximy raczej się nie za bardzo wyznaję :)zawsze był od tego ,,servis,,ale chyba czas zmienić przyzwyczajenia i dłubać samemu.... satysfakcja większa a i gówniany servis nie ogołoci portfela Thx i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.