Gość łukasz_c Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witam na początku powiem że przeczytałem już chyba wszystkie posty na ten temat więc proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki nissan almera 2001r n16 silnik 1.5 16v benzyna mianowicie mam problem ze sczytaniem błędów komputera silnika sposób na zworkę nie działa almera nie wchodzi na obroty i świeci się czek-engine jeśli lekko naciśniesz gaz to wyciśniesz jakieś 5ooo obrotów jeśli natomiast naciśniesz gaz do końca to się zdławi i tylko 2500 obrotów pod górkę zachowuje się jak muł Podejrzewam przepływomierz lecz chciałbym to dokładnie zdiagnozować Bardzo was proszę może ktoś z okolic Katowic posiada interfejs diagnostyczny aby można było podłączyć moją almerkę i sprawdzić kody błędów będę bardzo wdzięczny za wszelka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albertsamsel Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 witam, mam taki sam samochód i taki sam problem tylko że pokazuje mi błąd mieszanka zbyt uboga próbuję znaleźć wartości prawidłowe dla przepływki ale nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.