Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra 1.0 automat `98

luto_PL

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Przymierzam się do zakupu drugiego nissanka do domu.

Doszedłem do wniosku, że primera jest trochę za duża jak na codzienne dojazdy do pracy (2x70km / dzień). Dlatego też zacząłem szukać alternatywy.

Na polu bitwy ostały się

micra

punto

smart fortwo

załozenia dodatkowe:

mały benzynowy silnik, najlepiej zagazowany, i bardzo chętnie automatyczna skrzynia

biorąc pod uwagę powyższe założenia najbardziej przemawia do mnie nissan (cena gra tu dużą rolę)

namierzyłem kilka micr (K11 i K12) i przymierzam się do ich oglądnięcia.

Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu?

jak sprawują się skrzynie automatyczne??

jaki gaz dobrze współpracuje z silnikiem 1.0 czy 1.3?

jakie sa typowe usterki w tych autach? Czyli czego mogę się spodziewać po zakupie?

no i oczywiście czy warto ;-)

bardzo liczę na Wszą pomoc

pozdroofka dla wszystkich

• 2 tygodnie później...

Usterki w K11 to raczej pierdoły ;-) na pewno zwróć uwagę na korozje na przednim pasie , oraz przy tylnych nadkolach , ten typ tak ma ;-)

Miałem 3 micry , z żadną nie miałem większych problemów. LPG ? a nie myslales o micrze z silnikiem 1.5D ? te same silniki są w citroenie saxo oraz peugocie 106. ten motor pali do 5 litrów ropy na 100km w mieście , w trasie łykał coś koło 4.2. Przy tego typu aucie wolalbym małego diesla niż gaz. Gaz musi byc dobrze założony , żeby działał prawidłowo. Te silniki 1.5d są bezobsługowe , ja swoim nakręciłem przez rok ponad 40tysi i nic sie z nim nie działo. Nie bój się też o części do diesla , są tak tanie jak do benzyny. Poczytaj na autocentrum raporty wlascicieli peugotow , citroenow , i micr 1.5d , i zobacz ile te autka ludziom pala ;-).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...