demano Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Cześć , Niedawno stałem się posiadaczem primery p11.144 2000r 1.8 16v z podtlenkiem gazu. Instalacja gazowa jest firmy BRC , wtryski to niebieskie keihin'y . Czy to dobra instalacja ? montowana w firmie Czakram.. Ze wstepnych obserwacji , na trasie z wlaczoną klimą przy prędkości 100-120 pali okolo 9,5litra , natomiast po mieście coś koło 12,4 litra . Czy jest to normalna wartość spalania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiann401 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Jest to bd możliwe gdyż samochód pali zawsze więcej gazu od benzyny.Myślę że nie ma się czym martwić lecz jeśli chcesz zawsze możesz jechać na regulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ok , a jak wyglada sprawa instalacji ? Jest w miarę OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiann401 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Z tego co mi wiadomo BRC ma dobre gazowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 BRC to bardzo dobra instalacja (o ile nie jest to BRC Sequent 24 Light tylko zwykły Sequent 24), jak jest dobrze zamontowana to będziesz zadowolony, choć wydaje mi się, że do tego silnika niebieskie wtryski to trochę mało. U mnie do tego samego silnika, tylko w Almerze N16 wsadzili wtryski pomarańczowe. Sprawdź jak instalacja i silnik zachowują się przy dużym obciążeniu i najlepiej przeciągnij kiedyś rozgrzany silnik do odcięcia i sprawdź czy czasem nie przełącza się na benzynę sam. Jaki masz reduktor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jutro zobaczę jaki jest tam reduktor, z tego co pamiętam na wszystkich podzespołach od gazu jest napisane BRC oprócz wtrysków. Generalnie instalacja jest zamontowana od 2004r , czyli jakby mialo auto na gazie nie chodzić to już dawno sądzę by coś padło :-) tylko wlasnie chcialem zasięgnąć informacji co do podzespołów. Przy moich przebiegach jest to dla mnie dość istotne , poprzednim autem nakręcilem przez rok ponad40.tys , obecnie auto ma 193.000 , przebiegu jestem pewien praktycznie na 100% , a wolę myśleć o dwa kroki na przód że coś w przyszłości może paść.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 jak masz wtryski zavoli a nie brc to może być niedługo problem, bo sa jakościowo gorsze, ale jak jeździ to niech jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.