Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zakup Notek vs Scenic II oraz porównania z innymi markami

janus_z
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wiem, wzywają do aso pewną partię aut 4x4 z produkcji 2011.Sprawdzałem po nr VIN - mojego nie ma na liście i nie dotyczy to rocznika 2012. Generalnie chodzi o to,że słabo zamocowany przy jednym z tylnych kół sztywny przewód hamulcowy przy jeździe w głębokim śniegu wskutek naprasowania śniegu i lodu między wewnętrzną stronę felgi a podwozie może zostać rozszczelniony - w efekcie słabsze działanie jednego z obwodów hamulcowych. Wymieniają ten przewód i jego mocowanie

fajny film - wszystko jasne i logiczne :)

Edytowane przez Dar1962

fajny film - wszystko jasne i logiczne :)

Fajne to forum.klikasz note kontra scenik ,a tu sx4 kontra dauster :devil: Co prawda reklama ale co tam:

http://polskajestfajna.wp.pl/suzuki,SX4,suzuki.html

a tu bezpośrednie starcie:

http://news.szukajauto.pl/porownanie-nowych-samochodow-ciag-dalszy-dacia-duster-vs-suzuki-sx4/

Fajne to forum.klikasz note kontra scenik ,a tu sx4 kontra dauster :devil: Co prawda reklama ale co tam:

http://polskajestfaj...SX4,suzuki.html

a tu bezpośrednie starcie:

http://news.szukajau...-vs-suzuki-sx4/

Popieram kolegę i jestem tu nowy, ale mogę zapytac co robi tu w tym temacie dacia daster i suzuki sx4 hehheheh?

Tacy już tu jesteśmy, że często puszczają nam tu wodze fantazji i pierwotnie założone tematy czasem ewoluują w bliżej nie określonych kierunkach ;). Może ktoś dla porządku faktycznie założy temat - np. "Rozmowy obecnych i byłych nissanowców na temat innych samochodów". Wbrew pozorom to może być nie głupie. Po pierwsze są już samochody innych marek w których możemy znaleźć podzespoły Nissna lub używane przez Nissana (Dacia Duster, Renault Kaleos). Po drugie zdarza się, że właściciel Nissana przechodzi na inną markę. Jest obecny na forum, bo ma nissanowską wiedzę. Jego opinia na temat innego samochodu może być ciekawa dla innego posiadacza Nissana chcącego także zmienić markę. Już nawet wiem, kto powinien założyć taki temat :P

Duster to w 50% nisan a w pozostałych 50 renault.A ponieważ oba te koncerny są ze sobą ściśle powiązane - wszystko i tak pozostaje w rodzinie :rofl:

OT

Popieram rangera. Przydałby się wątek dla byłych właścicieli nissanów. Raz z szacunku dla ich wiedzy i chęci tu pisania. Taki wątek mógłby brzmieć, "wczoraj note a dziś....." Coś w ten deseń. Predzej czy później każdy z nas nota sprzeda z różnych powodów i będzie szukał czegoś nastepnego. I taki watek mógłby byc tez pomocny

Popieram...Dar masz pole do popisu,a modowie do przenosin :D

Podałem pod rozwagę moda założenie stosownego tematu i przeniesienie postów. Zobaczymy, co z tego wyniknie :rofl:

Dobra właśnie wróciłem bo dłubałem nie przy nissanie tylko to czym smigam teraz ,,,starym Fiatem .... wiec temat jak dla mnie ok przejrzę powoli oco wam dokładnie chodzi i wymyślimy godzie co napisać ,,,ok dajcie objad zjeść ,..czy kolacje ,,,

przeleciałem po kilka stron z przodu i z tyłu ,,i jest ogólny śmietnik wiec nie wiem co z tym zrobić ,,,teraz co do różnych porównań i wrażeń opinii to też nie ma problemu bo można założyć wątek w ogólnym dziale tylko nie bardzo rozumiem czego miałby dotyczyć porównań czy ew chęci pochwalenia się nowym nabytkiem ,,czy tego i tego ? bo tak jak w tym temacie zaczęło się od nota a skończyło na SX4 ... wiec oczym to ma być,,,,

Może tak

"Rozważania na temat innych marek + i - ( na co zmieniłem nissana) "

opis : " i jestem zadowolony albo i nie ????

Według mnie tu nikt nikogo nie wyrzuca bo zmienił autko i nie ma już nissana

Temat powstał :

------------------------------------------------------------------------------------

http://forum.nissank...enilem-nissana/

------------------------------------------------------------------------------------

No i co temat zrobiłem nikt nic nie napisał ani tu a ni tam ,,,,,, nie wiem o co chodzi ,,,

Chyba chodziło o to, zeby zrobić taki temat w naszym dziale (Note), bo tutaj wszyscy sie znają, prawie jak w wielkiej familii, a tam człwoiek czuje się obco :)

po prostu na razie tu kameralnie, skoro już trochę naśmieciliśmy w temacie, będziemy się udzielać w tym miejscu jako sieroty po nissanie note :rofl:

ew mogę zmienić temat wywalić zupełne ot i co tam chcecie ,,???? ew możecie założyć nowy temat ,,,,albo poprostu wam przeniosę tamto bo tak tam nikt nic nie napisał ,,,,, wiec temat nie żyje ,,,,

to przeniosłem i podkleiłem ,,,, ew propozycje co tam przenieść z tego czy zostawić jak jest ,,,,