preston81 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 witam zazwyczaj wymieniam co 12k olej i filtry jezdze na pelnym syntetyku motul x-clean c3 chcialem zapytac co ile km wy wymieniacie olej slyszalem ze na zime nie powinno sie wymieniac i lepiej przekulac zime i wymienic na wiosne co powiecie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 nie mam diesla, wymieniam co 10tys, jakbym miał, wymieniałbym co tyle samo Nie słyszałem nigdy żeby nie wymieniać oleju przed zimą, tym bardziej że przepracowany olej traci swoje wlaściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) dlatego tez pytam:) a koledzy z dieslamina pelnym syntetyku sie wypowiedzą ?? Edytowane 7 Października 2011 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolhop Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 ja mam 1.9dci przebieg 81 tys. wymieniam co 20 tys. syntetyk po 100tyś planuje co 15 tys. Po prostu nie ufam tym gadaniom o 30tys. mnie sie w głowie to nie mieści szczególnie jak się po mieście tylko jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja wymieniam mineral elf turbo co 15 tys. z tym że przy wymianie płukam silnik innym olejem , co właściciel to inna filozofia , maja jest taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Jest mądre powiedzenie...kto smaruje, ten jedzie... Co 15tyś, to wystarczająco, chyba że ciągniesz często przyczepę np. kempingową no to 10tyś. Nie ma znaczenia zima czy lato. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vandmac Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Ja wymieniłem zaraz po kupnie samochodu (marzec 2011), ale mam zamiar wymieniać co rok lub co 20 tysięcy, co będzie wcześniej. 20 tys. przez rok raczej nie zrobię, więc co rok będę zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam Ja mam 2,2 dti i wymieniam co rok przed latem i jest ok Mam pytanie bo jezdze na 10w40 czy moge zejsc na 5w40 słyszalem ze z tym nie ma problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) Ja w swoim od nowości mam 5/40. Na takim jeździł w niemczech / mam faktury/ i na takim jeżdżę u nas. Przebieg 226,5tyś i oleju od zmiany do zmiany /15 tyś/ nie bierze. Edytowane 16 Listopada 2011 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 U siebie wymieniam co 10-15tys. zalezy jak mam ochote, moj 1.8 bierze troszke oleju wiec w sumie wystarczyloby jakbym filtr zmienial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi