Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ZAMULONY SILNIK QG18DE POMOCY

Gość matys2615

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH MAM MALY PROBLEM Z MOIM NISSANKIEM POSIADAM GO OD ROKU I Z CZASEM STAL SIE CORAZ SLABSZY .

JAK GO KUPILEM NIE MIALEM PROBLEMOW Z PRZYSPIESZANIEM A TERAZ NA GLE BRAKUJE MU MOCY DO 4TYS. OBROTOW NIC SIE NIE DZIEJE DO SETKI POTRZEBUJE PONAD 15 SEKUND KIEDYS WYSTARCZYLO MU 10.

PRZEJECHANE MA 186TYS.KM TO JESZCZE NIE TAK ZLE OLEJ I FILTRY WYMIANA CO 15TYS. ZERO WYCIEKÓW OLEJU NIE BIERZE PRZEPLYWOMIERZ OK. NIE WIEM CZY TO NIE WINA KATA MOZE JEST ZAPCHANY I DLATEGO SIE ZMULIŁ

Z ODPALENIEM NIE MAM PROBLEMU SILNIK PRACUJE IDEALNIE PALI W MIESCIE OKOLO 10L. WIEC TO NORMA .

CZEKAM NA POMOC Z WASZEJ STRONY I POZDRAWIAM.

Witam.

Zacznij może od usunięcia kata. Jeżeli to jeszcze seryjny KAT to w środku będzie niezły syf. Proponuje strumienice katalityczna (nie czepiają się na przeglądach).Ewentualnie na sprawdzenie wspawaj kawałek rury.

Możesz sprawdzić ciśnienie na cylindrach. (czy przypadkiem nie traci kompresji) - nie zaszkodzi.

Trzecia opcja może masz już liche sprzęgło i nie ma przeniesienia mocy.

Zatankuj dobrej 98 i pogoń ja ze 100 km na trasie.

Dzięki za rade ale mam pytanie co do kata w mojej wersji występuje jako podwójny na początku a na końcu dopiero się zwęrza mam 4 sady dwie na kolektorze i dwie na końcu kata więc nie wiem czy da rade go zastąpić strumienicą bo co z sadami czy nie wyrzuci mi błędu . A czy jest możliwość opróżnić kata w środku tak aby był swobodny przelot spalin i w tedy został by na swoim miejscu tyle że pusty .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...