Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

mam pytanie odnosnie klimy!

Gość damiano1718

Rekomendowane odpowiedzi

czy moge i jak tak to gdzie moge kupic NOWĄ chlodnice klimatyzacji i nowa pompe klimy! bo po mojemu to jak bede mial nowa pompe to mnie j mi bedzie obciazac samochod i mnie j mi bedzie palil jak nauzywanej! mozna gdzies kupic nowa sprezarke klimy i chlodnice do nissana primery p11 1998r 1.6???

Nowy skraplacz to nie problem popytaj w inter carsie lub w czyms podobnym, poszukaj tez na allegro widzialem nowy skraplacz(spokojnie kupi za 300-500zl. Co do sprezarki to powiem tylko tyle, ze kupno nowej sprezarki to koszt napewno 1000zl w gore. W katalogu inter carsa ceny kompresora zaczynaja sie od 911zl a koncza na 1300zl. Moze lepiej poszukaj jakiegos kompresora po regeneracji, albo zregeneruj swoj, o ile jest taka mozliwosc. Ja na twoim miejscu kupil bym jakis uzywany kompresor z gwarancja, jak byl dobrze przechowany to bedzie dobry, a jak stal odlaczony to mogl dostac wilgoci i zardzewiec w srodku.

no wlasnie:( chyba kupie uzywany i go rozkrece i zobacze czy sie nadaje czy nie ma opilków i tak dalej! wyczyszcze i chyba w sprezarkach zmienia sie olej? prawda? jak tak to zmienie tylko na jaki?) i założe, lepiej kupic uzywany za góra 150zł-200zł niz nowy za 1300:O ale jak by byl nowy to by mniej obcazało silnik moze i by mniej palił!

no wlasnie:( chyba kupie uzywany i go rozkrece i zobacze czy sie nadaje czy nie ma opilków i tak dalej! wyczyszcze i chyba w sprezarkach zmienia sie olej? prawda? jak tak to zmienie tylko na jaki?) i założe, lepiej kupic uzywany za góra 150zł-200zł niz nowy za 1300:O ale jak by byl nowy to by mniej obcazało silnik moze i by mniej palił!

W sprezarce nie ma oleju, olej jest odrazu z czynnikiem(2w1). A co do obciazania silnika to nie przesadzajmy ze to ma duzy wplyw czy ona nowa czy uzywana, ona tylko zasysa i spreza czynnik. Jak nie ma opilkow itp to ma chodzic normalnie, chyba ze sa opilki i wtedy bedzie obciazac bo zatarta. Tak czy siak z wlaczona klimatyzacja samochod ci bedzie zawsze wiecej palil, ja mam diesla ale zauwazylem ze z klimatyzacja spalanie wzrasta o 1-2l.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...