Gość damiano1718 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 czy moge i jak tak to gdzie moge kupic NOWĄ chlodnice klimatyzacji i nowa pompe klimy! bo po mojemu to jak bede mial nowa pompe to mnie j mi bedzie obciazac samochod i mnie j mi bedzie palil jak nauzywanej! mozna gdzies kupic nowa sprezarke klimy i chlodnice do nissana primery p11 1998r 1.6??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Pompa abs nie ma wpływu na spalanie. Nie tędy droga. Zresztą weź pod uwagę że przez większość jazdy praktycznie nie pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 sory chodzilo mi o pompe klimy czyli sprezarke pomylilem sie bo mam 2 problemy z klima i pompa abs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Nowy skraplacz to nie problem popytaj w inter carsie lub w czyms podobnym, poszukaj tez na allegro widzialem nowy skraplacz(spokojnie kupi za 300-500zl. Co do sprezarki to powiem tylko tyle, ze kupno nowej sprezarki to koszt napewno 1000zl w gore. W katalogu inter carsa ceny kompresora zaczynaja sie od 911zl a koncza na 1300zl. Moze lepiej poszukaj jakiegos kompresora po regeneracji, albo zregeneruj swoj, o ile jest taka mozliwosc. Ja na twoim miejscu kupil bym jakis uzywany kompresor z gwarancja, jak byl dobrze przechowany to bedzie dobry, a jak stal odlaczony to mogl dostac wilgoci i zardzewiec w srodku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 no wlasnie:( chyba kupie uzywany i go rozkrece i zobacze czy sie nadaje czy nie ma opilków i tak dalej! wyczyszcze i chyba w sprezarkach zmienia sie olej? prawda? jak tak to zmienie tylko na jaki?) i założe, lepiej kupic uzywany za góra 150zł-200zł niz nowy za 1300:O ale jak by byl nowy to by mniej obcazało silnik moze i by mniej palił! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 no wlasnie:( chyba kupie uzywany i go rozkrece i zobacze czy sie nadaje czy nie ma opilków i tak dalej! wyczyszcze i chyba w sprezarkach zmienia sie olej? prawda? jak tak to zmienie tylko na jaki?) i założe, lepiej kupic uzywany za góra 150zł-200zł niz nowy za 1300:O ale jak by byl nowy to by mniej obcazało silnik moze i by mniej palił! W sprezarce nie ma oleju, olej jest odrazu z czynnikiem(2w1). A co do obciazania silnika to nie przesadzajmy ze to ma duzy wplyw czy ona nowa czy uzywana, ona tylko zasysa i spreza czynnik. Jak nie ma opilkow itp to ma chodzic normalnie, chyba ze sa opilki i wtedy bedzie obciazac bo zatarta. Tak czy siak z wlaczona klimatyzacja samochod ci bedzie zawsze wiecej palil, ja mam diesla ale zauwazylem ze z klimatyzacja spalanie wzrasta o 1-2l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.