woj1234 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 witam wszystkich , posiadam primerkę 1.9dci z 2003 i mam problem z klimą ,co miesiąca wywala czynnik z klimy, dodam że nabijałem trzy razy i to samo. sprawdzałem szczelność układu podpięty na azocie z godzinę wskazywał szczelny układ. co się może dziać konkretnie.POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Poogladaj wzrokowo wszystkie rurki, laczenia i chlodnice klimy, jak gdzies ucieka czynnik to to widac, tluste plamy. Zobacz tez na kompresor czy nie puszcza i obejrzyj osuszacz (jest kolo chlodnicy). Jezeli nie znajdziesz zadnych plam to moze poprostu wystarczy wymienic oringi na rurkach bo przepuszczaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Poogladaj wzrokowo wszystkie rurki, laczenia i chlodnice klimy, jak gdzies ucieka czynnik to to widac, tluste plamy. Zobacz tez na kompresor czy nie puszcza i obejrzyj osuszacz (jest kolo chlodnicy). Jezeli nie znajdziesz zadnych plam to moze poprostu wystarczy wymienic oringi na rurkach bo przepuszczaja. DZIĘKI ,ale na azocie przez godzinę na zegarze nie widać żadnych nieszczelności,może to się dzieje podczas pracy klimy,jakie mogą być przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 U mnie tez nie raz szukali, niby na azocie ok, a i tak uciekal po miesiacu czynnik. Dopiero przejrzalem rurki i zauwazylem ze na jednej jest plama i jak sie okazalo tam byla dziurka, rurka sie przetarla o cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.