jagiel Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Hej, Mam taki problem, ostatnio wyjeżdżając spod bloku w pewnym momencie poczułem opór na kierownicy. Wróciłem na parking i zacząłem kręcić kierownicą i opór zaskoczył mi jeszcze kilka razy tak po troche tzn, że co 20-30 stopni przekręcenia kierownicy występował opór. Płyn w zbiorniku ma kolor mocno brunatny i jest go troszeczkę poniżej COLD MIN. I teraz pytanie : Jak go wymienić i na jaki go wymienić ? Odpowiedź na moje włąsne pytanie : Wymiana płynu wspomagania i wszystko jak ręką odjął. Co prawda dzien po wymianie jeszcze był klopot ale mało jeździłem. Teraz jak się przejechał układ na nowym płynie to chodzi jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nisek30 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Jedź do mechanika, nie kombinuj samemu jak nie wiesz co i jak. Problem może leżeć nie tylko w płynie, bo takie szarpanie to nie jest normalne i na pewno to nie tylko wina płynu. Może jakieś łożysko zaczyna szwankować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Pomimo, że działa sprawdź przegub łączący kolumnę kierowniczą z układem kierowniczym , czasami wypracowuje się i ptrafi się zacinać a nie jest to przyjemne wrażenie w czasie jazdy, wystarczy zaglądnąć pod kolumnę kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOCU Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Ja mam taki problem że piszczy dosc czesto czy to moze byc przyczyna że pasek sie rozciagnal i trzeba go naciagnac czy raczej wymienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Naciągnąć, a jak mimo tego nie przestanie piszczeć, to do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.