Gość ArturF Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam serdecznie. Niedawno stałem się posiadaczem almerki n16 2.2 di r. 2000. Do wymiany mam czujnik Abs-u w prawym przednim kole. Mechanik "oderwał" mi kawałek czujnika, widnieje na nim napis 0 265 006, dalej trochę nieczytelnie, najprawdopodobniej 806 (z pewnością jest 0 265 006 .06, w miejscu kropki nie wiem do końca). Problem tkwi ze znalezieniem takowego czujnika. Znalazłem czujnik do almery n16 z oznaczeniem 0 265 006 703. Moje pytanie brzmi: Czy takowy byłby dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 z moich przygód z czujnikiem ABS (tez prawy przód, tylko urwane mocowanie na srube) to kupilem uzywke ze zwrotnica za 200zł. Wtedy dostałem niby z 2.2 dCi, ale coś nei tak byo, bo nie przechodzil testow bezpieczeństwa i ciagle ABS nie było. Głownie chodzi o to, żeby czujnik miał dokładnie takie same ustawienie "ścięcia" na czujniku. a tak to może być od każdej wersji silnikowej N16. używka jak cała tzn wtyczka nie jest rozwalona i cały jest cuzjnik z mocowaniem to takie coś brać, chociaż z przodem to ciężko jest jak widziałem... a oznaczenie wg Intercarsu jest 606, ale ceny brak. mają za to 0 265 006 703 za 150zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArturF Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Dzięki za odpowiedź. Z tego co się dowiedziałem to do sierpnia 2000 montowano w almerkach czujnik 0 265 006 606, po tym czasie z końcówką 703. Stąd moje pytanie, czy jeśli kupię ze zwrotnicą ten czujniczek z dajmy na to almerki 2002 to nie będzie problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 zależy na czym polega różnica między 606 a 703. Mogą byc: -inne wtyczki -inne mocowania w zwrotnicy (wg fotki rzeczywiscie cos sie to rozni) -inny kształt samego czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArturF Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 A więc jedyne co pozostaje (prócz kupna nówki za bodajże 600zł) to poszukiwanie tego czujniczka wraz ze zwrotnicą (chyba, że ktoś się zdecyduje go odpiąć) na szrocie. Co nie będzie raczej zadaniem łatwym biorąc pod uwagę, że interesują mnie jedynie modele do sierpnia 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.