Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

PODNIESIENIE MOCY SILNIKA

Gość zilion89

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczów, chciałem spytać gdzie w naszym województwie, okolicy, można podnieść moc silnika diesla, nawet gdyby było to 10KM, przy okazji sprawdzić auto na hamowni itd. w grę wchodzi lublin, radom, do warszawy troszkę daleko;) może się orientujecie, jeśli tak czekam na odpowiedzi:)

"najprościej" zaślepić EGR-a i dołożyć intercooler.

ja już to pierwsze zrobiłem a do drugiego się powoli, bardzo powoli zabieram.

a gdzie to niestety nie wiem.

w Warszawie chipują w Formula.pl, koszt takiego zabiegu 1000-1500zł moc z 90 na 110-115KM, moment ze 177 na około 235, gwarancja na 100tys km, nie wiem czy lepiej chipować w ten sposób czy tak jak piszesz, EGR i Coolerka, w sumie przy pierwszym zabeigu dostaje gwarancję, przy drugim potrzebuje kogoś "obcykanego" w tych sprawach. Moc nie interesuje mnie tak bardzo, głównie chodzi o moment, bo jest spora różnica 60Nm, ciekawe czy ktoś z forum podejmował się takiego zabiegu chipowania w jakimś profesjonalnym zakładzie.

Temat juz nie raz był poruszany o dodawaniu mocy w td.

I jak ktoś chce mocniejsze auto to chyba lepiej szukac benz 130KM czy 140KM.

A td to raczej lepiej zaslepic egr. Bo intercoler też pewniedużo da tylko pytanie czy glowica wytrzyma i inne czesci

jak wszystko jest dostosowane pod konkretna moc.

Ale co tam sprubowac można.

• 4 lata później...

Odgrzeję trochę kotleta. minęło 5 lat od ostatniego postu więc się zapytowuję , czy ktoś z Was robił już taką zmotę z zakładaniem IC do P11 TD? Można kombinowa samemu, ale jeśli coś takiego już istnieje to po co wyważac otwarte drzwi?  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...