ara502 Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam, Muszę zmienić akumulator 2.7tdi. Mam 80ah i kiepsko się sprawował. Jaki amperaż i której firmy warto zakupić. Z jak dużym akumulatorem poradzi sobie nasz alternator? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalafior Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Zmieniałem właśnie na Vartę 100Ah z rozruchem 900A, idzie jak burza, koszt 400 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 A ja kupiłem trochę tańszy od Varty, jakiś Bergen, ale też 100. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ja mam już 6 rok Vartę 100 z wysokim prądem rozruchowym i nie mam z nim żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Właśnie się zastanawiałem nad 100 tylko niebyłem pewien czy ładowanie będzie wystarczające. Varte też biorę pod uwagę, a co myślicie np. Centra Futura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 cześć na varcie jeżdzilem teraz jeżdze na bosch silwer 100Ah polecam varte i bosch a a co do futury żeby sie nazwa nie zmieniła na furia kup akumaltor sprawdzony i polecany bo przy mrozach bedziesz przeklinał , w tamtym roku przy mrozach rzedu -20*C nie miałem żadnych problemów , patrz na jak najwiekszy prad rozruchowy bo czym mniejszy prad rozruchu tym cieńsze cele w akumlatorze i jak zakrecisz parę razy to sie pokrzywią i nikt ci gwarancji nie uzna .( wez poprawkę na akumlatory nie firmowe ) pozdro. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Tylko 100ah z 900a rozruchowej to nie mogę znaleść. Edytowane 10 Października 2011 przez ara502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalafior Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 sorry, wprowadziłem Cię w błąd moja warta ma na rozruchu 800 A, właśnie byłem sprawdzić organoleptycznie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Tak mi się wydawało że coś nie tak. Wezmę chyba Varte 95 z 830a rozruchu. Pare złoty tańsza od 100 a mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Ja mam nowiutkiego Bosha S4 830 A , 95 Ah - koszt około 400 zł brutto . Nie wiem jak daje rade w zimie, wymieniłem miesiąc temu po śmierci alternatora ( laweta ) Wiem tyle że po 5 dniach w garażu, miernik elektroniczny pokazuje akumulator na zielono - używam wozu raczej w weekendy, na co dzień tyram Zesrało Kangoo Edytowane 16 Października 2011 przez terranosaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 ja od jakiegoś czasu do wszystkich aut wkładam centrę najlepiej futurę, ale futury nie robią we wszystkich modelach, więc teraz w d21 mam niższy model, wcześniej maiłem bosha, banera i i i nijak sie miały co futury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 również zawsze, jeśli musiałem zmieniać aku. to kupowałem futurę;o ile pamiętam to Centra daje 3 lata gwarancji + asistance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ja mam najtańszy za 250 zeta 70Ah z rok już, najdłużej półtora godziny mi stał na światłach i nawet nie poczuł ( jak zapomniełem wyłączyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 czesc tylko kol.terranosaur masz B/G czytaj benzyna gaz;) Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 do T1 3.0 sprzedawca polecił mi Centrę futura 72Ah coś ok.700A rozruchu, wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 czesc tylko kol.terranosaur masz B/G czytaj benzyna gaz;) Daniel no tak właśnie zauważyłem że o czym innym gadacie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi