Gość damiano1718 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 mam pytanie co to moze byc jak jade po nierównym asfalcie i slysze takie stuki jak bym jechal żelaźniakiem! jak by byl sztywno osadzony i amortyzatory nie dzialaly, lub jak by mialy luzy w mocowaniach i stukały na górze!!! amortyzaory zapenw sa do wymiany ale wydaje mi sie ze to górne poduszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Podnies auto i sprawdz czy kolo ma luzy, spr. z dwoch stron. Lapiesz kolo na godzinie 12 i 6 i ruszasz nim, jezeli jest luz to moze byc wahacz gorny, lozyska zwrotnicy. Posprawdzaj czy nie masz luzow na boki kola u mnie byl taki luz przez wywalony sworzen wahacza dolnego, ale u ciebie raczej to beda wahacze gorne albo lozyska zwrotnic, bolczka primer. Sciaga cie w ktoras strone? Mysle ze dasz rade zdiagnozowac co jest nie tak, ja sobie radze bez szarpakow bo samemu udaje mi sie znalesc luz. Jak mowisz ze stuka u gory to raczej wahacze. Gorne poduszki amortyzatora to chyba nie, jezeli juz to strzelalo by przy skrecaniu (tak jakkby sprezyna przeskakiwala) bo tam jest lozysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 ok dzieki, jutro sprawdze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.