Leon07 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam, jestem nowy na forum, jednakze przeszukałem całe forum i nie znalazłem takiego problemu. Jest masa postów nt. zacinających się wycieraczek itp, jednakże nie ma nigdzie (może to i dobrze, że takiego problemu nie macie:)) problemu takiego: - wycieraczki działają normalnie na biegu pierwszym, - na biegu 2- gim i biegu 3-cim działają tak samo (czyt. wolno) jak na biegu pierwszym. po wyjęciu przekaźnika wycieraczek: - wycieraczki na biegu pierwszym nie działaja w ogóle, - na biegu 2- gim i biegu 3-cim działają tak samo (czyt. wolno) jak na biegu pierwszym - z włożonym przekaźnikiem. I teraz pytanie zanim zakupię przekaźnik, ew. rozbiorę / zakupię silniczek. Co może być przyczyną takiego działania - silniczek (jakaś jego część) czy przekaźnik ? - a może jeszcze coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 może przełącznikk zespolony ? zobacz czy po rozebraniyu go na części pierwsze i przeczyszczeniu styków problem ustąpi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon07 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Postanowilem pojsc na latwizne... znalazlem na jednej z aukcji caly komplet - silniczek, ciegna, sworznie - wymienilem wszytsko i dziala idealnie ... Wiec pewnie silniczek byl przyczyna... P.S. swoja droga sworznie nie byly juz w najlepszym stanie - pracuja w ciezkich warunkach - prawie caly czas w wodzie - tak niefortunnie sa umieszczone w miejscu gdzie zawsze zbiera sie i stoi woda... - a wystarczyloby zrobic obok kilka dziurek odprowadzajacych ... dzieki bardzo za sugestie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Dlatego ja zrobiłem takie otworki odprowadzające wode.... Wkrętarnką zrobiłem otwory w najniższym punkcie. A potem zamalowałem farbą antykorozyjną. U siebie dorabiałem gniazda swożni wycieraczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dewastator Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 witam szanownych forumowiczów... stałem się szcześliwym posiadaczem nissana primery 1999 2.0 td i mój problem polega na tym że nie działają w ogole wycieraczki tył oraz przód,od czego zacząć. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Sprawdź bezpieczniki albo przekaźniki Jeśli będą dobre to z tyłu mogą być uszkodzone kabelki między kabiną a klapą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dewastator Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 w tym problem że nie wiem które bezpieczniki i przekaźniki zauważyłem również że trzech przekaźników nie ma,czy tak ma być?(przepraszam za jakość zdjecia,robiona telefonem) foto: http://desmond.imageshack.us/Himg233/scaled.php?server=233&filename=przekaniki.jpg&res=landing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.