Gość mateokrzyku Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam wszystkich Jestem za granica tutejsi mechanicy zdzierają jak ta ...Mam problem padła mi pompa wody (mam już nowa) ale zęby ja wymienić muszę zdjąć kolo pasowe. wszystko ściągnąłem ale pozostało mi kolo pasowe na wale korbowym nie mogę go ściągnąć delikatne stukanie młoteczkiem nie pomaga, za pomocą rąk nie jestem go wstanie ściągnąć. ma ktoś sposób na jego ściągniecie. lub jest wstanie podesłać manualna. auto to Patrol z 1991 roku z motorem 2,8 TD 116km. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smyku Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Klucz 27, odkręcasz śrubę i zostawiasz ją wkręconą na kilku zwojach. Nie wal młotkiem bo pokrzywisz koło to tego używa się ściągacza i schodzi jak po maśle:) Po założeniu pamiętaj o dokręceniu chyba 150 Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.