deksman Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Witam czy może ktos podpowiedziec gdzie jest bezpiecznik od swiateł postojowych. Montowałem radio w almerze i wszystko ok tylko po wyjechaniu stwierdziłem brak świateł postojowych przód tył i tablica. Tak naprawde nie wiem czy cos się stało w trakcie montarzu radia czy to ma cos wspólnego \ postojówkami bo z pracy wróciłem około 14 i nie zwracałem uwagi na postojówki i sam nie wiem kiedy zniknęły. Pytanie gdzie bezpiecznik od postojówek jest i jakiej wartosci czy to jest ten obok HORN(klakson) 10A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Bezpiecznik od świateł postojowych masz koło akumulatora w skrzynce bezpieczników miałem to samo gdy zrobiłem zwarcie, przy wymianie żarówek w podświetleniu rejestracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deksman Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Tak znalazłem tylko przepala go nie wiem co jest grane może to miec cos wspólnego z montazem radia ,radio działa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Musisz gdzieś mieć zwarcie, zobacz czy nigdzie kabel nie jest przetarty od świateł, wypnij radio i sprawdź czy żaden kabel nie iskrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deksman Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 nie jest tak zle nic sie nie zfajczyło w instalacji po wypieciu radia nie pali bezpiecznika juz swiatła działaja najwazniejsze. Tylko czemu pali z radiem podpiete chyba dobrze plus i masa i co ma do postojówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 no zasadniczo chyba to, że po włączeniu postojówek pokrętłem podświetla nam "klawiaturę" radia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deksman Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Zdiagnozowałem przyczyne przewód który zdiagnozowałem jako masowy (dawał mase) nie do konca nim jest w zasadzie nie wiem od czego on powodował palenie bezpiecznika ,masa jest z przykrecenia do uchwytów i przewodu antenowego. Problem rozwiazany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.