Jesper Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam, nie znalazłem podobnego tematu. Otóż od czasu do czasu, mój maverick ma dziwny objaw przy odpalaniu - po rozgrzaniu świec i zgaśnięciu ich kontrolki, gdy przekręcam kluczyk na zapłon następuje głośny gwizdo-wystrzał i koniec. Żadnej reakcji silnika. Gdy znowu zagrzeję świece i odpalam - zapala normalnie. Taka sytuacja zdarzyła się mi 4 krotnie w ciągu ostatnich 2 miesięcy . Czy ktoś się z tym spotkał już wcześniej ? Zastanawiam się czy to walnięty rozrusznik ? Normalnie pali od kopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 może rozrusznik (bendix) nie załapuje i kręci na pusto, a ten wystrzał na koniec to moment jak zazębi po puszczeniu kluczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Odpowiedź : ślizgający się bendiks . Naprawa 270 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cww Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Rozrusznik, naprawa w Gdańsku (łącznie z bendiksem) 170 zł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Podepnę się pod temat. Mam podobny odgłos jak u kolegi, tylko bardziej dobiegający od strony pompy paliwa. Czy możliwe by bendyks rozrusznika tak się rozchodził po silniku? Czy raczej coś przy pompie się dzieje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A czy po ponownej próbie rozruchu silnika startuje normalnie ? Jeśli tak to raczej rozrusznik do regeneracji. W każdym razie tańsza opcja to regeneracja rozrusznika niż naprawa pompy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.