Gość bartlomiej Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam mam dziwny problem, którego nie mogłem odnaleźć na forum. Mianowicie blokuje mi się cięgno gazu (chyba). Dodaje gazu, puszczam i obroty zostają na 2000rpm -> wysiadam z auta otwieram maskę, ciągnę za linkę ona tak jakby puszcza (gdzieś) i obroty spadają. Nie wiem czy, wymienić linkę czy ten mechanizm który ją naciąga. Proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 najprościej zdjąć linkę z przepustnicy i sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartlomiej Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 a jak zdejmę linkę z przepustnicy to jak mam dalej sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 "ręcznie" przegazuj auto przy sciągniętej lince, w komorze silnika , i zobacz czy będą spadać oborty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartlomiej Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 już tak robiłem nie spadają, zatrzymują się czyli coś z przepustnicą jest nie tak? trzeba ją od razu wymienić czy wystarczy przeczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Zdejmij linkę, kapnij WD-40 do pancerza, poruszaj linką, kapnij znowu i do skutku. Chyba, że już próbowałeś? Bo to niewiele kosztuje, można zrobić samemu, a w razie co, jakby akurat pomogło, unikniesz kosztownej wymiany linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartlomiej Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 no tak ale to chyba jednak przepustnica nie dobija do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pachoł Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 jeśli zdiagnozowałeś przepustnicę, no zawsze warto spróbować wymontować i wyczyścić+ nauka wolnych obrotów, jeśli nie pomoże no to wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartlomiej Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 namierzyłem wczoraj usterkę i była to wystrzępiona linka gazu zaraz przy wejściu do kabiny, nasmarowałem zmieniłem jej położenie i jest cacunio. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.