Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 Almera, brak mocy na benzynie,silnik 1.4 16v

Gość arek14051978

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam nissana almere z 1995r z silnikiem 1.4 16v.Auto posiada instalacje gazowa na której silnik pracuje bardzo dobrze.Problem polega na tym ze strasznie jest zamulony na benzynie.Ja mu gazu w podłoge a on strasznie wolno sie wkreca w obroty.Kupiłem go takiego ,wiec nic przy nim nie robiłem.Na gazie jest bez porównania.Moze ktos wie gdzie lezy przyczyna i od czego zaczac poszukiwania .Aha no i jeszcze jedna rzecz ,wskaznik od obrotomierza zwariował mi tez,raz pokazuje na biegu jałowym 8000 tys obrotów,raz 4000 tys,ale to mi sie wydaje ze chyba jakis czujnik walną pewnie przy skrzyni biegów jak sie nie myle.Pozdrawiam

a czy możesz odpowiedzieć na takie proste pytanie?? niestety ale instalacja gazowa ma dość duży wpływ na pracę na PB no ale jak wiesz lepiej to szukaj dalej :wave:

ja od siebie dodam ze to prawda co napisal Dino poniewaz sam mam tak samo na benzynie jest slabszy niz na gazie(od kiedy mam instalacje) od 4 biegu muli niesamowicie,mam instalacje OMVL dream XXIn sekw. i na gazie smiga dobrze

Ale jest bardzo duzy problem,gdyz rano jak go odpalam na benzynie to jest koszmar cały czas gasnie,dopiero jak sie troche rozgrzeje to na benzynie w miare chodzi,no ale i tak jest mulasty i to strasznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...