Gość kipek Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam wszytkich, mam wielki problem z moim samochodem tj. Primera 2.2 Diesel. Od jakiegoś czasu auto podczas jazdy przerywa, nie ma płynności w jeździe. Ciekawe jest to, że gdy samochód jest zimny wszystko jakby jest ok, ale kiedy tylko nabierze temperatury zaczyna szarpac, kangurzyć przy niskiej predkosci. A kiedy mu dam kopa wszytsko jakby było wporządku. Sprawdziłem przewody podcisnieniowe, przewody od coolera, wymieniłem filter paliwa, wlewałem lepszego paliwa i wciaż nic. Już nie mam pomysłu i dlatego jestem tutaj z nadzieją, że ktoś zna odpowiedz na nurtujące mnie pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavio7 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Podepnę się do tematu. Ja mam podobny problem, ale w p11 2.0TD. I nikt nie wie co to jest. Jeden mechanik powiedział, że to pompa wtryskowa i koszt jej naprawy lub wymiany to około 4500zł. Czekam z kolegą na jakieś podpowiedzi. Dodam, że u mnie były wymieniane końcówki wtrysków, niedawno filtr paliwa i ustawiany kąt wtrysku u pompiarza. Kopci na niebiesko i przerywa jak jest ciepły. Jak dodaje gazu jest ok. Jak chcę utrzymać stałą prędkość to przerywa. Gaz łapie dopiero od pewnego momentu. Z pompy dochodzi dziwny dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 sprawdź czy układ nie jest zapowietrzony, czy pompka na filtrze jest twarda czy miękka, i jak z checkiem, wywala jakiś błąd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavio7 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Pompka twarda (czy na tym polega sprawdzenie zapowietrzenia układu? i czy przy sprawdzaniu pompki nie trzeba luzować jakiejś śruby?). Elektromechanik sprawdzał komputer - zero błędów. Kontrolka nie świeci po uruchomieniu silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 błędy sprawdza się samemu tak http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bledow/ a jeśli pompka jest twarda to znaczy że układ nie jest zapowietrzony. mi przerywał i dymił jak miałem sitko na krućcu wchodzącym do pompy zasyfione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavio7 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jak się sprawdza błędy domowym sposobem wiem, ale u mnie to nie chce działać. Elektromechanik mówił mi, że mam jakieś stare złącze (nissan consult chyba). Sitko niby czyścił mechanik jak ustawiał kąt wtrysku. Ale wiem, że są 2. Jednego nie ruszał, bo mówił, że tam jakaś uszczelka jest i nie wie, czy później to odpowiednio uszczelni. Jak można i czy wogóle można te sitka wyczyścić? Gdzie dokładnie się znajdują? Pompa ZEXEL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Napisz ktore piny zwierasz przy autodiagnostyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavio7 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zwieram dwa piny skrajnie po prawej stronie w górnym rzędzie. Poza tym próbowałem też inne, ale skończyło się to tylko spaleniem bezpiecznika od szyb elektrycznych:) Chek świeci się normalnie przed uruchomieniem silnika. Po uruchomieniu gaśnie, więc żarówka jest ok. Wymiana filtra powietrza trochę pomogła, ale nie na tyle dużo, żeby było w porządku. Po wypięciu kostki od przepływomierza auto pracuje tak samo, ale nigdzie nie mogę dostać nowego. Poza tym pompa nie reguluje obrotów na biegu jałowym. Na zimnym jak i na ciepłym silniku są takie same. Z pompy dochodzą dziwne metaliczne (chyba) dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.