aaster Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam, Ostatnio zauważyłem, że za każdym razem w momencie gdy puszczam pedał gazu jadąc w korku na 1 lub 2 biegu słyszę jakby coś obtarło (jednokrotny dźwięk - nie non stop), nie wiem czy to zwiastuje problemy ze skrzynią, może sprzęgłem? Problem się nasila gdy samochód jest zimny, potem trochę mniej słychać. Cz ktoś miał podobną sytuację. Pz Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bialy1920 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 ja mam podobnie tylko dzieje sie u mnie tak ze sprzeglem i w n15 a dokladniej slysze pisk okolo 0,5sek jak puszczam sprzeglo i to takze na biegach 1-2 wyzej pisku nie ma wiec dolaczam sie do pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaster Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 W moim przypadku okazała się, że mało oleju było, wystarczyła wymiana - dawno tego nie robiłem. W sunie nie spodziewałem się, że tarcie wynikało z niskiego poziomu oleju w silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.