świeży Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam. Niestety nie natknąłem się nigdzie na rozwiązanie mojego problemu. Mianowicie w oryginalnym palcu rozdzielacza mam tuleję mosiężną w całości bez nacięć i wgłębień o równych ściankach, ściśle przylegającej to osi, na którą się go nasadza (jak tuleja palca nr.1 z załącznika). Ale mam też w palcu proste skrzydełka jak w palcu nr.2 z załącznika i cały wygląd zewnętrzny jak w palcu nr.2. Już raz zamontowałem nowy palec nr. 2 ale rozpadły się skrzydełka. Nie wiem dlaczego. Czy to była wina montażu? Czy wada techniczna palca? Proszę o poradę czy ten palec nr 2 ktoś montował i czy nie miał przypadkiem kłopotów? I drugie pytanie czy mogę zamontować palec nr 1 ze skrzydłami pod ukosem? Jakie to może mieć konsekwencje. Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam Arek Witam. Niestety nie natknąłem się nigdzie na rozwiązanie mojego problemu. Mianowicie w oryginalnym palcu rozdzielacza mam tuleję mosiężną w całości bez nacięć i wgłębień o równych ściankach, ściśle przylegającej to osi, na którą się go nasadza (jak tuleja palca nr.1 z załącznika). Ale mam też w palcu proste skrzydełka jak w palcu nr.2 z załącznika i cały wygląd zewnętrzny jak w palcu nr.2. Już raz zamontowałem nowy palec nr. 2 ale rozpadły się skrzydełka. Nie wiem dlaczego. Czy to była wina montażu? Czy wada techniczna palca? Proszę o poradę czy ten palec nr 2 ktoś montował i czy nie miał przypadkiem kłopotów? I drugie pytanie czy mogę zamontować palec nr 1 ze skrzydłami pod ukosem? Jakie to może mieć konsekwencje. Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam Arek Witam Czy mógłby ktoś napisać coś o tym palcu? Jaki ma być tak na prawdę? Dzięki z góry może ktoś się ulituje i powie coś o tym palcu? Nie wierzę, żeby nikt nie wymieniał palca i nie wiedział jak ma na prawdę wyglądać; dziękuję z góry Palec rozdzielacza P10.doc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 U mnie było tak, że wymieniony nowy palec nie wyglądał tak samo jak oryginał, ale i tak spasował (wym. zewn. prawie identyczne). Na Twoim miejscu kupiłbym coś jakiejś lepszej firmy, sam zamontowałem Yec i żadnych problemów nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeży Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 No właśnie zamontowałem YECa tego podobnego do mojego i się rozpadł. Trudno mi teraz orzec z jakiego powodu. Dlatego mam pytanie czy ten drugi palec ze skrzydełkami pod ukosem też mógłby się nadać? Ale dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.