Gość Hero Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Mam pytanie - czy ktos sprawdzal jaki ma wpływ na poziom dzwieku z subwoofera zainstalowana duza butla gazowa ? Czy w takim przypadku jest sens jego instalacji czy tez poprzestac na większych, trojdrożnych głośnikach owalnych ? Bede wdzieczny za wszelkie informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 za bardzo nie wiem jaki to ma wplyw na butle z gazem, ale cos mi sie widzi ze maxima nie ma miejsca na glosniko owalne. Oryginalnie sa okragle 6.5". Jednakze moze po specjalnych modach wejda 6x9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 za bardzo nie wiem jaki to ma wplyw na butle z gazem, ale cos mi sie widzi ze maxima nie ma miejsca na glosniko owalne. Oryginalnie sa okragle 6.5".Jednakze moze po specjalnych modach wejda 6x9 Hero mieszka w Polsce (niema rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne) to napewno wejdą mu 6x9 a może i większe Ps.A jaki ma wpływ butla gazowa na dzwięk to niewiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 ojciec w mercedesie mial butle 80 i subwoofer dosyc duzy ale z bagaznika zostala 1/4 miejsca i to tylko bylo wada :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 jezeli butla z gazem stoi na drodze suba do srodka kabiny to napewno bedzie mialo bo cos stoi na drodze ...tak czy inaczej same wibracje sa przekazywane przez karoserie. sa takie suby co maja to gdzies i nic im nie stoi na drodze ponizej 80Hz sub traci kierunkowosc tzn nie wiadomo gdzie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacentus25 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 zgadzam sie z TataTurbo, zasadniczo dzwięki niskiej częstotliwości mają gdzieś gdzie umieścisz suba, a co do głośników to nie ma sensu dawać 6na9 moim zdaniem wstaw wymiar fabryczny np. ja u szwagra wstawiłem pinieery,a popracuj nad przodem, tam przecież siedzisz pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 z przodu jest dobrze, natomiast mi bardziej pasuje jak dzwiek jest w nieco wiekszym stopniu przeniesiony na tylne glosniki... No nic, poszukam troche lepszych glosnikow, moze Clarion..albo JBL.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacentus25 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 no ja teraz też mam dylemat...zastanawiam sie nad tym u siebie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59730237 mnie sie widzą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 napewno audiofilskie hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.