Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pisk podczas hamowania

Gość monik

Rekomendowane odpowiedzi

witam. przejrzałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi :/

mam almerę z 2001r (od nowosci więc pewniak). w zeszłym roku pojawiały się sporadycznie piski podczas hamowania/przyhamowywania jednak po jakimś czasie problem znikł. teraz problem pojawił się ponownie i szlag mnie trafia bo przyhamowując czuję się jak pojazd uprzywilejowany :( . piszczy jak cholera.

tydzień temu klocki i wszystko co obok nich zostało wyczyszczone, przesmarowane (mąż to robił więc dokładnie nie wiem co tam nasmarował). jednak problem jest nadal. samochód hamuje dobrze, bez zmian,

nie wiem czy ma to wpływ, ale kilka razy zdarzyło się (tylko na trasie), że było słychać pisk przy kołach jak np. wjeżdżałam do miasta i jechałam prędkością 50-30km/h. to miało miejsce kilka razy.

co jeszcze można zrobić z tymi klockami? nie są zużyte, wymieniane były z 3-4 lata temu, ale na 100% wymiany nie wymagają, przynajmniej pod względem i zużycia.

Niektóre rodzaje klocków hamulcowych przed końcem eksploatacji wydają ostrzegawczy odgłos podobny do gwizdu i wtedy trzeba je wymienić.A 3-4 lata to moze czas wymienic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...