Qadrat Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Jako że w tematyce audio samochodowego jestem prawie kompletne zero - mam takie pytanie: Głośniki w przednich drzwiach (Almera N15 1998r, hatchback 3D) już mocno trzeszczą (prawy to już nawet przez większość czasu przestaje grać). Denerwujące to jest, chcę kupić coś innego. Model radia to Sony CDX-GT225C, gdyby to było do czegoś przydatne. Z tyłu poprzedni właściciel założył dość konkretne Pioneer'y, dają radę, nie trzeszczą, czysty dźwięk. Co po kolei muszę nabyć? Zrobiłem rozeznanie, jakieś dystanse są ponoć potrzebne pod głośniki. Może ktoś coś konkretnego, niedrogiego polecić? Nie jestem jakiś audiofil ani technomaniak, nie musi być wysoka półka, ważne, aby było niezbyt drogo. Muzyki nie słucham na cały regulator. Bardzo bym prosił, aby ktoś obeznany napisał, jaka ma być wielkość głośników, dystansów i czego tam jeszcze trzeba, czy trzeba fabryczne kable przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 wiem czego nie kupuj z dolnej półki to GMS i boshman musisz troche bardziej podkrecac radio aby je słyszec i niskie tony uciekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) witam kolegę ze Zgierza mam na zbyciu oryginalne w dobrym stanie głośniki do N15 na przod - tj najtansza opcja droższa opcja to głośniki jakies dwudrożne przyzwoitej firmy 160mm ( cena ok 180zl za komplet) + dystanse do nich ok 35zl lakierowane droższa opcja to głośniki odseparowane 160mm ( 2 woofery + 2 tweetery + 2 zwrotnice) - cena ok 300zl + wytłumienie ( materiał 150zl + robocizna) + kable od radia od głośników 60zl + dystanse 35zl itd, można miec audio za 150zl i za parę tysięcy -> wszystko zależy kto co lubi i czy warto do 12 letniego auta zainstalować sprzęt za parę tysięcy skoro w takim aucie i tak jest głośno sporo zakłóceń... pozdrawiam i czy zrobił kolega porządek z EGR w CD20E:) Edytowane 22 Października 2011 przez hape222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ile byś sobie życzył za oryginalne? Za EGR się jeszcze nie brałem, ostatnio wyszło tak, że w pracy mam w cholerę zamówień, robię od 6 do 18, w soboty również - jakoś nie mam kiedy się zabrać za to Nowe filtry zakupione, olej zakupiony, baranek do konserwacji podwozia zakupiony, termostat i płyn chłodniczy również, zbiera się tego pełno, a wymienić nie mam kiedy... Teraz po niedzieli chyba sobie poniedziałek zrobię wolny i ogarnę temat z Nissanem bo za dużo tego już się nazbierało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarnowianin75 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam,jesli chodzi o wielkosc glosnikow to jakie,do przodu wchodza okragle czy elipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kula23 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam, posiadam Almerę N15 hatchback 1,4 96r. Chciałbym zakupić głośniki w przednie drzwi ponieważ nie chcę za dużo inwestować w sprzęt grający, wystarczą mi 2 głośniki . Posiadam radio JVC KD-R33 i chciałbym coś do tego radyjka dobrać żeby dobrze grało a chodzi mi mianowicie o dobry bass i czystość dźwięku i za rozsądną cenę. Rodzaj muzyki jaki słucham to w większości Trance i chciałbym żeby jakoś to brzmiało a w sprzęcie car audio jestem trochę zielony więc proszę o pomoc. Dzięki z góry, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk1300 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 dobry bass?? chcesz go mieć tylko z 2 głośników? niestety, radziłbym do tego do bagażnika wrzucić tubę aktywną nie za bardzo mocną, wtedy będzie ładny bass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kula23 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 no właśnie nie chcę za dużo inwestować w sprzęt a poza tym dużo nie jeżdżę więc 2 głośniki mu w zupełności wystarczą. Nie musi to być bass nie wiem jaki ale żeby było trochę go słychać a jeśli chodzi o głośność to jestem z tych którzy lubią podkręcić radyjko:) napisałem z myślą że ktoś mi doradzi to tego radia jakie podałem jakieś dobre głośniki za rozsądną cenę bo z tego co czytałem na forach to głośniki typu JBL itp. płaci się za logo a za tą samą cenę można dostać lepsze głośniki. Myślę że coś doradzisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Polecam głośniczki marki Hertz - to jeden z lepszych wyborów jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Osobiście posiadam DSK165. Można je już kupić za około 250zł. Mają osobne tweetery, a to też plus. W połączeniu z dobrym, mocnym radiem i ew. wygłuszeniem drzwi grają b. dobrze, nawet samodzielnie. W moim aucie osoby podróżujące oceniają je jako najlepsze przody, jakie słyszeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kula23 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ale jeszcze jednego nie jestem pewien czy mi te głośniki wejdą w drzwi, ponieważ czytałem, że w almerze n15 hatchback w drzwiach z przodu głębokość montażu jest 56,5mm a z tego co widziałem to te głośniczki co mi poleciłeś mają 61mm montaż. Teraz nie wiem co mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 wejdą te o głębokości 61mm, gdy masz dystanse, a musisz je mieć, zęby do czego tego hertze zamontować, czy inne mocne woofery 160mm ja mam zamontowany taki zestaw: http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-6-montaz-lub-kurier-gratis-i1929311983.html plus dystanse mdf, wytłumienie matami drzwi, kable 4mm2 od głośników do zwrotnic najwięcej czasu schodzi jest z montażem kabli, ponieważ trzeba zdjąć drzwi ( robota najlepiej jak jest cieplo + piwko) pozdrawiam jak coś to pisać, to pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kula23 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Dzięki za pomoc to właśnie chciałem wiedzieć czy wejdą mi w drzwi ale skoro mówisz że tak to spoko. Jeszcze raz dzięki za pomoc jak będę potrzebował pomocy to będę pisał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi