artupietru Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Wymieniał już ktoś tylne żarówki ? Tam jest dopiero zabawa ze zdjęciem całego klosza. Chciałem sam to zrobić ale bałem się że go połamię. Zmieniłem w serwisie. Na samą operację wysłali mnie do poczekalni, powiedzieli że jak klient patrzy na ręce zawsze coś się urwie. Przeklinali ale wymienili.Potem popsikali zatrzaski jakimś smarowidłem żeby lżej wychodziło. Edytowane 23 Października 2011 przez TośkaP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Wymieniał już ktoś tylne żarówki ? Tam jest dopiero zabawa ze zdjęciem całego klosza. Chciałem sam to zrobić ale bałem się że go połamię. Zmieniłem w serwisie. Na samą operację wysłali mnie do poczekalni, powiedzieli że jak klient patrzy na ręce zawsze coś się urwie. Przeklinali ale wymienili.Potem popsikali zatrzaski jakimś smarowidłem żeby lżej wychodziło. Zanim rozpoczniesz nowy wątek, przeczytaj dokładnie uprzednie posty. Ten temat był już poruszony na tym forum. Nara. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67338-wymiana-zarowki-swiatla-cofania/ Edytowane 23 Października 2011 przez MODEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artupietru Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Zanim rozpoczniesz nowy wątek, przeczytaj dokładnie uprzednie posty. Ten temat był już poruszony na tym forum. Nara. http://forum.nissank...wiatla-cofania/ Zanim rozpoczniesz nowy wątek, przeczytaj dokładnie uprzednie posty. Ten temat był już poruszony na tym forum. Nara. http://forum.nissank...wiatla-cofania/ Powyższy wątek dotyczy jak widać świateł cofania, ja piszę o światłach STOP i POZYCYJNYCH. Nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Powyższy wątek dotyczy jak widać świateł cofania, ja piszę o światłach STOP i POZYCYJNYCH. Nara. Masz babo placek. To trzeba było napisać o jakie światła chodzi. Jeżeli chodzi o pozycyjne i stop to nie ma tam przecież żadnego problemu. A tak na poważnie to jesteś kobietą czy mężczyzną? Bo używasz w podpisie płeć kobieta a piszesz w formie męskoosobowej? Nara. Edytowane 23 Października 2011 przez MODEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Masz babo placek. To trzeba było napisać o jakie światła chodzi. Jeżeli chodzi o pozycyjne i stop to nie ma tam przecież żadnego problemu. A tak na poważnie to jesteś kobietą czy mężczyzną? Bo używasz w podpisie płeć kobieta a piszesz w formie męskoosobowej? Nara. Wyciągałem lampę - owszem, jest z tym trochę szarpania. Najpierw trzeba dostać się pod wykłądzinę bagażnika i odpiąć kostkę. Następnie, również pod wykładziną należy odkręcić 2 lub 3 śruby. Potem - już z zewnątrz - trzeba przysadzić się do lampy i metodą poruszania we wszystkie możliwe strony zmusić ją do wyjścia. Na bank przynajmniej minimalnie coś się porysuje. Polecam obkleić rogi karoserii i zderzaka taśmą izolacyjną przed całą operacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oat Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Wyciągałem lampę - owszem, jest z tym trochę szarpania. Najpierw trzeba dostać się pod wykłądzinę bagażnika i odpiąć kostkę. Następnie, również pod wykładziną należy odkręcić 2 lub 3 śruby. Potem - już z zewnątrz - trzeba przysadzić się do lampy i metodą poruszania we wszystkie możliwe strony zmusić ją do wyjścia. Na bank przynajmniej minimalnie coś się porysuje. Polecam obkleić rogi karoserii i zderzaka taśmą izolacyjną przed całą operacją. Witam. Szukałem tu wsparcia jak wymienić zarówki stopu tylnej.......lampy ale nie znalazłem. Zatem zrobiłem to sam - odkręcamy 2 górne śruby mocujące lampę do nadwozia, następnie delikatnie ale zdecydowanie wyciągamy lampę wzdłuż osi auta do tyłu. Zdecydowanie,ponieważ korpus lampy jest stabilizowany przez 2 zatrzaski, i bez obawy o jej uszkodzenie. I już masz ją w ręku, teraz należy wypiąć z zatrzasków dekielek z kostką i gniazdami żarówek stopu i kierunku . Pozostaje już tylko wymienić żarówkę. Nic więcej nie demontujemy. W innym poście widziałem prawidłowy opis wymiany żarówek cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Nie wiem jak jest u Was ale u mnie nie ma żarówki światła stop i pozycyjnego bo są ledy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Nie wiem jak jest u Was ale u mnie nie ma żarówki światła stop i pozycyjnego bo są ledy. Lesiu, ale w QQ przed liftem były żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popek82 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Przerabiałem dzisiaj. Żaden problem. Trzeba odkręcic dwie śruby mocujące klosz do nadwozia, delikatnie wyciagnąć lampe (wychodzi bez problemu), odpinamy kostke, wyciagamy plastikowa obudowę zarówek z klosza i juz mamy bezposredni dostep. Montujememy przykrecamy i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 szukałem, ale nie znalazłem... pytanie, jak szybko i bez uszkodzenia wyjąć "trzeci" stop z klapy bagażnika w QQ+2 (polift) ? ten ze spryskiwaczem. mam nową lampę i widzę że są 4 zatrzaski, ale dojście do nich wymaga chyba zdolności prof chirurgii, bo poprzedni właściciel właśnie uszkodził podczas próby wyjęcia (dlatego wymieniam na nową) anyone ? Dla potomnych: trzeba zwalić tapicerkę tylnej klapy i są otwory przez które można sie dostać do lampy (wciskamy zatrzaski i wypychamy). Wyciąganie od zewnątrz kończy się uszkodzeniem klosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi