Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera p11 20tdi wydech

Gość emichal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar wymienić katalizator bo mechanik mi stwierdził że trzeba go wymienic.No i tu pytanie mam dla wtajemniczonych; Czy są jakieś strumiennice do tego typu motorów? Bedzie jakis efekt czy poprostu nowy katalizator kupic?

Kolego mam silnik turbo diesla 2lity. mala pomylka wczoraj sory :wave:

To co chlopaki jak to z tą strumiennicą moge ja zakladac?????

usun tlumik srodkowy i powieksz "dziury"(wewnatrz sa takie rurki z dziurkami) w tlumiku koncowym i bedzie lepiej na 100% i do tego bedzie cisza

• 7 miesięcy temu...

Mam 2.0 TD i z tego co widzialem jak bylem pod nim to tam jest strumienica :) nie wiem czy fabrycznie, czy ktos ja wstawil, ale wydaje mi sie, ze kata tam z pewnoscia nie bylo :)

Spawacz1111 ---> i co to ma pomoc? :)

• 1 miesiąc temu...

Usunac srodkowy, a w ostatnim powiekszyc dziurki, tak? No bedzie problem z tym, czym zamienic ta luke po srodkowym tlumik :/

Gość spawacz1111

Dokładnie.wywalić srodkowy bądź wstawić strumienice,w końcowym rozwiercić dziury wiertłem "10".będzie nieco głośniej ale przyspieszenie będzie lepsze.robiłem tak w moim i wiem że działa.(jeśli chodzi o środkowy to pamiętać o tym aby była ta sama średnica co reszta a nie "h*j tam może być")

Gość spawacz1111

jeśli usłyszy przerażliwy ryk to tak,właśnie dlatego nie wypruwałem końcowego tłumika.lekko głośniej ale bez przesady.po drugie to zależy od diagnosty wiec lepiej dla pewności kupić cos co przypomina strumienice

no tak, ale mowisz, zeby srodkowy zamienic strumienica, czyli bede mial dwie strumienice :P bo w TD jest strumienica na samym poczatku i pozniej 2 tlumiki :)

• 2 tygodnie później...

Ludzie mylą się patrząc na tłumik nissana taki mały ogrągły jak cygaro - wygląda jak strumienica ale to jest tłumik przelotowy, niech pozostanie na swoim miejscu nawet 0,03KM nie zabiera...

Natomiast końcowy tłumik jest nie przelotowy i jak coś mamy w Turbo dieslu poprawić to z nim trzeba zrobić porządek...

• Upvote 1