Gość emichal Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam. Mam zamiar wymienić katalizator bo mechanik mi stwierdził że trzeba go wymienic.No i tu pytanie mam dla wtajemniczonych; Czy są jakieś strumiennice do tego typu motorów? Bedzie jakis efekt czy poprostu nowy katalizator kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jesli chodzi o diesla 2.0TD w P11 (a nie TDi) to tam nie ma katalizatora. W zamian za niego jest na silniku zawor EGR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TmK18 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) zmień mechanika.. PS: Sorry za 10 mało sensowych postów ale chciałem coś wystawić na sprzedaż w dziale giełda... Edytowane 24 Października 2011 przez TmK18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emichal Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Kolego mam silnik turbo diesla 2lity. mala pomylka wczoraj sory To co chlopaki jak to z tą strumiennicą moge ja zakladac????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Kolego mam silnik turbo diesla 2lity. mala pomylka wczoraj sory To co chlopaki jak to z tą strumiennicą moge ja zakladac????? usun tlumik srodkowy i powieksz "dziury"(wewnatrz sa takie rurki z dziurkami) w tlumiku koncowym i bedzie lepiej na 100% i do tego bedzie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Mam 2.0 TD i z tego co widzialem jak bylem pod nim to tam jest strumienica nie wiem czy fabrycznie, czy ktos ja wstawil, ale wydaje mi sie, ze kata tam z pewnoscia nie bylo Spawacz1111 ---> i co to ma pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 mi pomogło w wolnossaku wiec tam tez pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Po tym zabiegu slinik stanie sie ciut elastyczniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 no pewnie że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Usunac srodkowy, a w ostatnim powiekszyc dziurki, tak? No bedzie problem z tym, czym zamienic ta luke po srodkowym tlumik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Dokładnie.wywalić srodkowy bądź wstawić strumienice,w końcowym rozwiercić dziury wiertłem "10".będzie nieco głośniej ale przyspieszenie będzie lepsze.robiłem tak w moim i wiem że działa.(jeśli chodzi o środkowy to pamiętać o tym aby była ta sama średnica co reszta a nie "h*j tam może być") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A czy diagnosta nie moze sie przyczepic do tego, ze brakuje jednego tlumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 jeśli usłyszy przerażliwy ryk to tak,właśnie dlatego nie wypruwałem końcowego tłumika.lekko głośniej ale bez przesady.po drugie to zależy od diagnosty wiec lepiej dla pewności kupić cos co przypomina strumienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 To bedzie ciekawie wygladalo sturmienica--> strumienica--> tlumik-->wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 chodziło o strumienice i tłumik koncowy( tak było u mnie i nic poza tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 no tak, ale mowisz, zeby srodkowy zamienic strumienica, czyli bede mial dwie strumienice bo w TD jest strumienica na samym poczatku i pozniej 2 tlumiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 jaka strumienica jest na samym początku? chyba łącznik elastyczny masz na myśli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Ludzie mylą się patrząc na tłumik nissana taki mały ogrągły jak cygaro - wygląda jak strumienica ale to jest tłumik przelotowy, niech pozostanie na swoim miejscu nawet 0,03KM nie zabiera... Natomiast końcowy tłumik jest nie przelotowy i jak coś mamy w Turbo dieslu poprawić to z nim trzeba zrobić porządek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi