Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 wiązka kabli pod mieszkiem biegów i jeszcze...

Gość mateoosh12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjąłem dziś z zaślepek obudowę, w której mieści się drążek zmiany biegów. Wszystko wyszło gładko, ale w środku jest jakaś wiązka kabli - czy macie pojęcie do czego ona jest i po jaką cholerę jest tam schowana?

Po drugie co ile należy wymieniać płyn wspomagania?

Po trzecie czy u Was pod tylnią kanapą (da się unieść ją bez demontażu), też występuje goła, lakierowana w kolorze nadwozia blacha?

Czwarte - podniesiona maska i widać patrząc w dół przedni zderzak (o ile to można nazwać zderzakiem), z otworami, jak gdyby miało do nich być coś przykręcone. Czy też tak macie, czy ja mam zderzak dopięty od innej wersji wyposażenia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

pozdrawiam.

post-43396-0-60313100-1319566871_thumb.jpg

Edytowane przez mateoosh12

ad 1.

mam ale nie wiem po co.

ad 2,

teoretycznie w ogole i sie tylko dolewa

ad 3.

tak. no i jakies wiązki przewodow są

ad 4.

no tu nie bardzo rozumiem o co konkretnie chodzi? jakas fotka czy cos?

1) ja też mam tą wtyczkę tylko ze u mnie znajduje się ona bliżej pedału gazu. Myślałem że może jest ona od pilota przy kierownicy bo przy pilocie też trzeba podłączyć 3 kable. Ja pilot niestety mam nie działający i kiedyś chciałem go zrobić lecz za bardzo nie wiedziałem co do czego trzeba podłączyć, myślałem jedynie o tej wtyczce lecz kolory mi się nie zgadzały i zakończyłem moje działania. Jak by ktoś mógł sprawdzić albo by wiedział do czego jest podłączony to bardzo by mi się przydało :)

Witam!

cóż, zapalniczki nie mam z tyłu, jest tylko w panelu przednim pod radiem. Co do zderzaka, to foto w załączniku, jednej strony, po drugiej jest taka sama sytuacja, tzn. otwór i takie coś zaznaczone strzałką... Co to jest? :-)

post-43396-0-51866500-1319630590_thumb.jpg

1. wiązka do gniazda 12V z tyłu

2. nigdy

3. tylna kanapa/siedzisko ma od przodu dwa zaczepy w które powinna być wpięta, pod kanapą wszystko obklejone jest masa bitumiczną, tak jak wnęka koła zapasowego.

4. poszukaj na forum tematu "pusty zderzak". wrzucałem tam foto jak wszytsko w tej okolicy powinno wyglądać (mam auto od nowości)

zapalniczka ma 2 kabelki "+" i "-" ,a w kostce są 3.więc raczej nie do zapalniczki,olej w wspomaganiu wymienia się(co prawda nie wiem,co jaki czas),ale jednak.a w dolnej części zderzaka są otwory,pewnie na mały spojler gumowy(taki ok 2-3cm)miałem taki w VW,w mojej Ali też tego nie ma,A i z tego co widać na fotce,masz urwane dolne mocowanie zderzaka.

Żadnego gumowego spoilera do n16 nigdy nie było, pomiędzy zderzakiem a listwą podtrzymującą chłodnice powinien być wypełniający tą przestrzeń plastik, a dalej za nim w głąb auta dwie osłony po bokach silnika.

Wiązka od strony kierowcy - zapalniczka tył

Wiązka od strony pasażera - nie wiem co. :P (tu przy okazji pytanie - ktoś wie? :) )

• 4 tygodnie później...

A więc odpowiem sobie sam.

Wiązka od strony kierowcy do zasilanie gniazda 12V z tyłu (na 100%), wiązka idąca od strony pasażera to prawdopodobnie kontrolka zaciągniętego ręcznego.

A więc odpowiem sobie sam. Wiązka od strony kierowcy do zasilanie gniazda 12V z tyłu (na 100%), wiązka idąca od strony pasażera to prawdopodobnie kontrolka zaciągniętego ręcznego.

Więc na co sobie odpowiedzialeś??? :) :) :) pisząc prawdopodobnie???

Kolega mateooh12 już jakoś nie dochodzi do tego. Nie napisał czy na przykład ma poduszki w przednich fotelach. Ja bym stawiał na sensor AirBag. U mnie akurat kostka jest podłączona do sensora. Może być również do automata /sprawdzałem w manualu/. Co prawda N16 a Tino to prawie to samo /tylko ciut wyższe/ ale wszystko zależy od wyposażenia. Do ręcznego to chyba wystarczy jeden kabelek " + ", a masa to z karoserii. Więc na hamulec bym nie stawiał.

• 3 miesiące temu...
Gość mateoosh12

nissanmaniak> nie mam poduszek w przednich fotelach. Jak widać, zdania są podzielone, a ta wiązka nie jest kłopotem-temat do zamknięcia chyba. Dzięki za odpowiedzi i zaangażowanie!