Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Regulacja świateł N16 przed FL

buladag

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Góra/dól ustawiamy reflektor śrubką na silniczku podnoszenia świateł.

Do czego służy śrubka która jest w rogu reflektora, widoczna od góry?

Z góry dzieki za odpowiedź.

• 2 tygodnie później...

Kręciłem nią ale pozycja snopu światła nie zmieniała się dlatego pytam.

podjedz na pierwszą lepszą stację przeglądową i niech ci sprawdzą na przyrządzie, do regulacji świateł,bo ta regulacja na ulicy raczej nic nie da(to nie zmienia kierunku tak szybko jak góra-dół.

buladag - często wewnątrz lampy trzpień lub zewnętrzny na których są zębatki, po prostu się zapieką - rdza. Przerabiałem ten temat. Popsikaj jakimś preparatem, poczekaj z dwa dni, lecz nic na siłę. Zębatki do regulacji są plastikowe na metalowym trzpieniu, więc łatwo ukręcić lub połamać. Chodzi nam przecież aby ruszył trzpień.

Przy okazji to i ja mam do wszystkich pytanie co do świateł........

Jako że chodzi mi też o przednią lampę, to nie zakładam już nowego tematu aby nie robić bałaganu, tylko podczepiam się do tego.

Na murze też widać że mijania ok. natomiast lewy długi świeci nisko pod światło lewe mijania natomiast prawy ok. widać światło na żółtym tle.

post-36338-0-74678300-1321386284_thumb.jpgpost-36338-0-23481200-1321386302_thumb.jpg

Czy lewa lampa może być np. od anglika, czym by się różniła? Chociaż to śmieszne pytanie, bo czy anglik, czy europejczyk - to w obu przypadkach światła długie powinny świecić daleko.

Pozdrowionka.

PS. Zapomniałem dodać że z takim oświetleniem jeżdżę już półtora roku i czuję mały dyskonfort. W poprzednich autkach innych marek tego nie miałem.

Może Tinki tak mają, co najciekawsze, to już na dwóch przeglądach, powiedzieli że światła są OK...........

PS...18,11,2011r.

Problem z lampą załatwiony pozytywnie.

Problem tkwił w żarówce. Wsadzona była dobrze, lecz sprężyna która dociskała żarówkę była założona tylko na jeden "wąs" i w ten sposób przekszywiała żarówke.

Dodam, że łatwiej było mi zdemontować całą lampę i poprawić to mając ją na wierzchu, niż zamontować i zabezpieczyć w samochodzie. Oby te żarówki świeciły jak najdłużej i nie trzeba było wymieniać na trasie.

Pozdrowionka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...