Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Halogeny po raz kolejny.. oraz parę innych pytań

Gość jurer

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny temat męczony ale nadal nie wyjaśniony, otóż posiadam Almerke po FL 1999r, i zderzak mam taki sam jak w tej Almie:

http://allegro.pl/al...1893108570.html ba nawet moja Alma wygląda tak samo (oprócz felg ;) ) I pytanie jest których halogenów szukać? Tych z zaślepką?

Albo jeszcze prościej czy takie halogeny pasują do mojego zderzaka? (kiedyś były..) http://imageshack.us...7/halogen1.jpg/

PS. akurat do tych halogenów zaślepki zostały dorobione..

Oraz drugie pytanie czemu tego zderzaka od hatchback'a nie montowali w sedanie tzn czy w sedanie też takie były czy ja po prostu jeszcze nie widziałem sedana z takim zderzakiem? http://allegro.pl/ni...1893792646.html Czy to zderzak od GTi bo już głupieje.. ?

Nieraz widzę Nissana z takim zderzakiem jak mój i ma on okrągłe halogeny.. z taką czarną obwolutą - wszystko to jest oryginalne.. takie wersje po prostu były? Tak samo jak halogeny z gładkim szkłem i ryflowanym?

Albo jeszcze dodatkowe pytanie, niektóre kierownice mają ten inny środek.. (chodzi o poduche) też przeważnie w hatchback'ach taki bardziej kwadratowy.. z tego co mi wiadomo to do wersji przed FL, ale widzę, że w nowszych rocznikach też takie są..

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Dręczy mnie jeszcze pasowanie halogenów od Felicii, ktoś już kombinował coś z tymi halogenami i jest w stanie wypowiedzieć się?

Almera z linku nie musi być rozbitkiem. Też mam Almerę po lifcie i mam taką samą kierownice i halogeny z gładkim szkłem. Prezentacja mojej Almy w podpisie więc można zobaczyć jak to wygląda. Wersja Motion z Niemiec. Jeszcze apropo kierownicy to w wersji GTI była obszyta skórą.

Odnośnie instalacji to ja mam wszystkie kable podwiązane za zderzakiem, wystarczy wpiąć przekaźnik.Po lifcie włącznik jest chyba w pająku razem z włącznikiem tylnego przeciwmgielnego, chociaż widziałem też w miejscu obok regulatora świateł. Tutaj musi się wypowiedzieć ktoś z fabrycznym wyposażeniem. Nie wiem jak było przed liftem z przygotowaniem instalacji.

Też będę sobie montował przeciwmgielne, ale chce sobie założyć żółtki bo bardzo mi się podobają. Robi takie Wesem, ale są trochę za duże. Szkoda że ten model jest tylko w białej szybie bo łatwo można go zamocować w oryginalnych zaślepkach i kosztuje mało $.

Miałem takie obawy i trochę poszukałem w rozporządzeniach i jak na razie przeciwmgielne mogą być barwy selektywnej żółtej. Zakazali żółtki jako światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie. Jak ktoś miał oryginalne (głównie francuzy) to może jeździć w autach wyprodukowanych do 2010.

Czyli te halogeny nie pasują do mojej almy co podałem w linku bo mają karbowane szkło.. ?

Co do instalacji to mam pełną instalację, a przełącznik jest przy przełączniku regulacji świateł, wyjechał tak z salonu, bo mam go od nowości :) a teraz puste dziury w zderzaku świecą..

up?

Nie będą pasować nie chodzi o szkło tylko o ich kształt, musisz szukać takich okrągłych lub przerabiać z czegoś innego.

W sedanie nie było tego zderzaka fabrycznie, to nie jest zderzak tylko od GTi montowali go również w poliftowych egzemplarzach.

W takim zderzaku jak masz były właśnie takie halogeny, w innych rodzajach zderzaka były inne halogeny przed liftem miały ryflowane szkło, po lifcie gładkie.

W przedliftowych i poliftowych GTi były takie kierownice skórzane, w słabszych wersjach po lifcie kształt został tylko nie były skórzane. Skóra tylko w GTi

Coś cytowanie nie za bardzo mi działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...