Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Naprawa kluczyka

Gość myckof
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Już, gdy kupowałem moją Almerę kluczyk nie był w idealnym stanie a po roku ekspolatacji go "dokończyłem". Tak jak na zdjęciu, kompletnie wypadł przycisk zamykania samochodu przycisk otwierania działa zas sprawnie. Dodam że drugi kluczyk jest w podobnym stanie. Zna ktoś może sposób naprawy tego typu usterki a jezeli tak to proszę o podpowiedź gdzie i jaką kwotę trzeba uwzględnić aby sie tego problemu pozbyć,

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-10/611c72ea/imag0242.jpg.html

Z góry dziekuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Dokupisz spokojnie taki kluczyk na allegro (dokładnie tej samej firmy NATS).. ja tak zrobilam jakies dwa tyg. temu i wszystko dziala :) połaczylam czesc starego kluczyka z nową (tam gdzie są te guziki ) przylutowałam nowe guziczki , które były w komplecie i wszystko dziala sprawnie.. :) koszt ok 40zl z przesyłką

Edytowane przez ewa2807

Można kupić samą gumkę przycisków (widziałem chyba na aledrogo za 10zł?, dawno to było, trzeba poszukać) - masz ją teraz przetartą a wylot. Mikroprzełączniki kupisz w każdym sklepie elektronicznym za 2zł. Teraz tylko małej mocy lutowniczka, najlepiej uziemniona, żeby kluczyka sobie nie popalić. Mikroprzełączniki wymieniasz, wkładasz nową gumkę i kluczyk jak nowy...

• 2 tygodnie później...

Same gumki zewnętrzne mogą być skutkiem a nie przyczyną. Przyczyną to mogą być te gumki na przełącznikach w środku na płytce. U mnie z auta korzystała osoba z długimi paznokciami, które przedziurawiły gumę zewnętrzną a następnie ucięły ten gumowy wystający przycisk na przełączniku. Wymieniłem któregoś wieczora sam przycisk, wyciąłem podstawę i sam guzik z takiej elastycznej gumy którą kiedyś znalazłem na podłodze (potem okazało się że to podstawka od laptopa która sobie wypadła :)) i włożyłem pod metalową obejmę i działa już prawie rok.

Witam czy wiecie gdzie można kupić te gumki do kluczyka i w jakiej one chodzą cenie?? z góry dziękuje za odpowiedź

na allegro znajdziesz napewno.. ktoś wcześniej już napisał że kupił za ok 10 zł.

pozdrawiam