Gość intruso Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Witam wszystkich. Wczoraj kupiłem Nissana Terrano II, 2.7TD z 2001 roku. Przebiej 145tys. Dzisiaj zauwazyłem, że na zimnym silniku po przegazowaniu z rury wydechowej pojawia sie chmura białego dymu i samochod tak jakby na chwilke sie zadławił. Ale wszystko ładnie kręci i samochod jedzie. Auto na wolnych obrotach ma około 600/700 obr/min. Czy wszystko jest w porządku i czy moge tak spokojnie jeździc, czy może ten biały chwilowy dym jest oznaka jakieść poważniejszej usterki. Nie znam tych samochodów, dlatego pisze do Was. Dzieki wielkie za wszelkie sugestie i opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chomik. Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Jak po rozgrzaniu się silnika objaw znika to wszystko jest ok. Diesle mają to do siebie, że do prawidłowej pracy muszą się rozgrzać do optymalnej temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Mi też się tak dzieje czasami ale jak tylko delikatnie złapie temperaturę wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jak chcesz uzytkować auto bez awaryjnie to lepiej na zimnym silniku nie gazuj ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.