powalla Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Zamiast ingerować w blok silnika , to może pomyśl nad http://allegro.pl/podgrzewacz-cieczy-silnika-z-pompa-grzalka-1100w-i3673880755.html , bo przecinasz tylko jeden wąż (idący od silnika do nagrzewnicy w środku) , montujesz to maleństwo , no i ma to w sobie i pompkę i termostat , a i koszt w miarę mały . Ja cały czas nad tym myślę , bo w poprzednim aucie miałem Webasto i tylko ten co nie doznał jego działań w mroźny poranek , nie jest w stanie zrozumieć dlaczego to takie ważne dla niektórych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 ja mam DEFA WARM UP ,może taki bardziej rozbudowany ,bo możesz kupić grzałke i już ,ale możesz mieć farelke w kabinie , i sterownik prawie taki jak w webasto ,ustawiasz godzine i oprócz grzania motoru ogrzewa wnętrze , możesz mieć też modół do akumulatora z ładowaniem jak wykryje za niski prąd w nim i automatycznie doładuje , mozesz kupić najprostrzą grałke defa i rozbudowywyać ,albo od razu na bogato . mam u siebie i jestem zadowolony , muszę tylko dokupić kabel zasilający -małżonka raz się spieszyła i pojechała z kablem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Możesz wkleić fotki jak to pod maską wygląda, czyli gdzie ta grzałka siedzi i czy montowałeś to sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 foty jutro ja zdąże , kupiłem auto w szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Bardziej chodzi o to że np. wiem że na drugi dzień o 7.00 rano muszę wyjechać z domu , więc ustawiałem webasto na 6.30 i o 7.00 wchodzę do ciepłego auta , przekręcam kluczyk (świece żarowe nawet nie zaświecają się bo silnik ciepły a wtedy VW nie grzeje świec) i silnik łapie od strzała , wtedy włączam dmuchawę na szybę i włączam ją na trzeci bieg i po 2 min śnieg sam spływa po szybie ... miny sąsiadów drapiących szyby bezcenny Nie muszę też dodawać jak oszczędzam silnik nie odpalając go na zimno z olejem o konsystencji gęstego miodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi