bembenek Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Wczesniej pisałem o tych wolnych obrotach na których gasł samochód.Okazało sie ze to nastawnik pompy wtryskowej,mechanik powiedział mi ze tego nastawnika nie idzie zrobic bo to nie jest rozbieralne i ze musze nastawic sie na wymiane pompy wtryskowej.Pomoze ktos,czy mozna wymienic nastawnik na nowy,skoro trgo nie idzie naprawic,czy trzeba wymieniac pompe od razu cała.zalezy mi zeby zminimalizowac koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 nastawnik się wymienia i naprawia. zmień mechanika na kogoś kto się zna. tu będziesz miał więcej o nastawniku: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59518-wp11-td-ganie-silnik-gdy-szybko-zdejmuj-nog-z-gazu/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Na forum jest duzo postow dotyczacych problemu nastawnika. Chocby http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59518-p11-td-ganie-silnik-gdy-szybko-zdejmuje-noge-z-gazu/. Powiedz temu mechanikowi ze nastawnik sie czysci a wiec tez mozna go rozebrac. Teraz musisz sie zastanowic i zdecydowac co bedzie lepsze. Uzywana pompa to koszt 600-700zl + wymiana 100-200zl. Czyszczenie nastawnika to koszt pewnie do 300zl + ustawienie dawki paliwa do 100zl . Mozna tez poszukac nastawnika z pompy wtryskowej od vw golfa 3 silnik 1Z (nalezy przelutowac wtyczke bo tam jest plaska a u naszej okragla ) z 2 litrowego opla , mercedesa, a takze bez przerobki z BMW 2,5 TDS (ma okragla wtyczke) . Do ceny musisz doliczyc koszt ustawienia dawki paliwa. No chyba ze bedziesz mial koszt ustawienia dawki w cenie nastawnika. Moze to nie jest nastawnik. ze na wolnych obrotach gasnie . Moze trzeba zwiekszyc mu odrobine dawke paliwa i sprawdzic zawor egr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bembenek Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 dzieki za podpowiedz,jutro pojade do mechanika albo wymienia mi nastawnik lub czysci, a jak bedzie miał problem to niech sie buja. Jedno jest pewne coraz wiecej jest wymieniaczy czesci niz prawdziwych mechaników. Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 dobrze jeśli jeszcze wymieniają to co trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.