Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z Wypadaniem zapłonu 1 -cyl

Gość lukasvtm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Maximę 3,0 USA z 98r. Po diagnozie komputera mam bląd na pierwszym cylindrze - gubi kolejność. Cewki i świece ok, zamieniałem cewki z 1 na 3,2 i dalej to samo.

Strasznie się muli no i świeci się check engine to wiadomo. Nie wiem co jest, proszę pomóżcie... :(

Sprawdz czy dochodzi do cewki masa, zasilanie i sygnał z ECU (najlepiej czy kabel od ECU ma przejscie do kostki od cewki)... jak zamieniales cewki i dalej na ten sam gar nie pali to musi cos nie dochodzic, sprawdz to co napisalem jak delej bedzie to samo, to jeszcze poszukamy...

ok postaram się to sprawdzić.

Zauważyłem jedno.. kiedy zamienię cewkę nie ma różnicy i tak nie równo pracuje ale gdy całkowicie ją odepnę to czuć że wogóle nie pracuje zarówno 1 jak i 2,3 ale błąd dotyczy 1 cylindra zawsze.

To jeśli zasilania by nie było to wogóle by nie pracowała. tak myśle

Po czym stwierdzasz ze świece są ok? Moze jak wkladales swiece to Ci poleciala i zmniejszyla sie przerwa na niej co powoduje slaba iskre i zle przepala... warto sprawdzic jeszcze wtryskiwacz, moze za malo daje paliwa albo leje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...