Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Witam, problem polega na trzeszczeniu podczas jazdy gdy uguna się zawieszenie... gdy jest sucho na drodze to przy uginaniu trzeszczy jak stara kanapa, gdy jest mokro to trzeszczenie zamienia się bardziej w trzaskanie i jest bardziej metalowe jakby sprężyna pracowała nie tak jak powinna (są całe) Zostały wymienione wszystkie tuleje i gorne mocowania amorków z łożyskami, sworznie. Nie wiem już gdzie szukać proszę o pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A amortyzatory są ok? Miałem podobny efekt w drugim aucie .. okazalo się, że amortyzator jeden już był do bani.. A Tobie trzeszczy z konkretnej strony, czy jakoś po środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 po obu stronach i jest to też często słyszalne przy powolnej jeździe i gwałtownych ruchach kierownicą, przeguby wykluczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 U mnie od 10lat trzeszczy przy wjeździe na próg zwalniający, im zimniej tym gorzej. TTTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazakoff Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 u mnie zaczelo trzeszczec w sam srodek lata, amory wymienione ze sprezynami pol roku temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 u mnie aktualnie trzeszczy na nierównościach i wszelkich progach tylny prawy amortyzator. czemu tylko on? nie wiem... a przod cacy, a wymieniałem komplet zawiechy ostatnio. widac jak mówi buladag, TTTM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Czyli problem nie tylko u mnie, z tym że jak jest wilgotno to mam wrażenie jakby sprężyna przeskakiwała (tak słychać) lecz mechanik wyklucza moją tezę... A po dłuższej jeździe wszelakie odgłosy zanikają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazakoff Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 U mnie natomiast im dluzej pojezdze tym to skrzypienie intensywniejsze, no i wilgotnosc nie ma u mnie znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Miałem to samo, wymieniłem przeguby i cisza amory i łączniki wszystkie miałem w bardzo dobrym stanie... tak więc pada na przeguby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 mi tez trzeszczy przod;/ w poprzedniej almerce prawy przod na policjantach trzeszczal:P slyszalem kiedys ze przy wymianie wahaczy i elementow zawieszenia powinno sie dokrecic przy aucie podniesionym do gory i pozniej opuscic go i w kanale dokrecic gdy ciezar auta"ulozy" wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wlazik Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 U mnie jest podobnie, na leżących policajach, a nawet trochę podczas skrętów na osiedlu przy ok 20km/h, ostatnio wydałem u mechanika ok 2 tysi, ale w przodzie nic nie znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi