Gość wezyk Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Witam. Kilka dni temu w mojej almerze (N16, rocznik 2005, 1.5 16V) przez przypadek ukręciłem pokrętło zmiany kierunku nawiewu. W tej chwili nie da się w ogóle ustawić kierunku nawiewu. Próbowałem śrubokrętem - coś przeskakuje w środku jednak kierunek nawiewu się nie zmienia. Najprawdopodobniej w środku połamały się jakieś trybiki. W związku z tym szukam takiej części, ale na allegro spotkałem się tylko z częściami z wersji angielskiej...a z tego co widzę w konsoli z anglika jest lustrzane odbicie mojego panela sterowania nawiewem (w miejscu zmiany kierunku nawiewu jest zmiana temperatury nadmuchu i odwrotnie). Czy jest możliwość podpięcia tej konsoli do mojego auta w wersji europejskiej ? Zależy mi na szybkiej wymianie tego elementu, bo obecnie mam ustawiony nawiew na twarz, a co za tym idzie co chwilę paruje mi szyba. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 dać da radę, kwestia wpięcia tych metalowych linek od sterowania nawiewu, a nie powinno być problemu. no tylko bedzie widac, ze kombinowane ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Będzie pasować jak masz stary nawiew przekładasz tą naklejkę z ciepłem i kierunkiem z Twojego do Anglika, sam panel z klimą, podgrzewaniem i nawiewem od środka trzyma się na 4 śrubkach, zawsze to trochę kasy w kieszeni, kostki pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezyk Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 ok, dzięki, tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 mam ten sam problem w kierunku nawiewu oberwał sie plastikowy sworzeń - za szybko na allegro kupiłem od anglika po prostu nie zwróciłem uwagi . niestety nie pasuje inne wyprowadzenie na linki. Przez rok na allegro nie spotkałem sie z nawiewem do 16 z klimą były bez. niestety jakoś nie mam czasu podjechać na szrot. Teraz mam ściągniętą maskownice przez która wystaje linka i pod reką kombinerki . Jeszcze sprawdzę z tym przekładaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.