Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zepsuty panel sterowania nawiewem

Gość wezyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kilka dni temu w mojej almerze (N16, rocznik 2005, 1.5 16V) przez przypadek ukręciłem pokrętło zmiany kierunku nawiewu. W tej chwili nie da się w ogóle ustawić kierunku nawiewu. Próbowałem śrubokrętem - coś przeskakuje w środku jednak kierunek nawiewu się nie zmienia. Najprawdopodobniej w środku połamały się jakieś trybiki. W związku z tym szukam takiej części, ale na allegro spotkałem się tylko z częściami z wersji angielskiej...a z tego co widzę w konsoli z anglika jest lustrzane odbicie mojego panela sterowania nawiewem (w miejscu zmiany kierunku nawiewu jest zmiana temperatury nadmuchu i odwrotnie). Czy jest możliwość podpięcia tej konsoli do mojego auta w wersji europejskiej ?

Zależy mi na szybkiej wymianie tego elementu, bo obecnie mam ustawiony nawiew na twarz, a co za tym idzie co chwilę paruje mi szyba.

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

dać da radę, kwestia wpięcia tych metalowych linek od sterowania nawiewu, a nie powinno być problemu. no tylko bedzie widac, ze kombinowane ;-)

Będzie pasować:) jak masz stary nawiew przekładasz tą naklejkę z ciepłem i kierunkiem z Twojego do Anglika, sam panel z klimą, podgrzewaniem i nawiewem od środka trzyma się na 4 śrubkach, zawsze to trochę kasy w kieszeni, kostki pasują.

• 2 tygodnie później...

mam ten sam problem w kierunku nawiewu oberwał sie plastikowy sworzeń - za szybko na allegro kupiłem od anglika po prostu nie zwróciłem uwagi . niestety nie pasuje inne wyprowadzenie na linki. Przez rok na allegro nie spotkałem sie z nawiewem do 16 z klimą były bez. niestety jakoś nie mam czasu podjechać na szrot. Teraz mam ściągniętą maskownice przez która wystaje linka i pod reką kombinerki :D. Jeszcze sprawdzę z tym przekładaniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...