Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co dziś lub ostatnimi dniami zrobiłem dla swojego QQ

dubik77
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dzisiaj upiększyłem (bynajmniej tak mi się wydaje :)) kółka zimowe w mojej Kaśce.

Pozdr

post-35766-0-35391400-1321029982_thumb.jpg post-35766-0-59065900-1321030060_thumb.jpg

Pięknie, ale ..... Jak już stosujesz opaski na kołpakach to z obu stron po przekatnej. Po to wywaza sie koła ....... :)

I nie tylko dlatego ,- bez opasek jak wyskoczy Ci kołpak to nic się nie stanie - tyle że go nie masz. Natomiast jak wyskoczy po stronie gdzie nie ma opaski a ta jedna opaska go nie puści, to wyobraź sobie co ten kołpak może nawywijać będąc uwięziony na jednej opasce - czyli ;

albo dwie - albo żadnej

... Po to wywaza sie koła ....... :)

na wyważenie to ta opaska nie ma wpływu - błoto w bieżniku więcej waży :) i są czarne opaski...

I nie tylko dlatego ,- bez opasek jak wyskoczy Ci kołpak to nic się nie stanie - tyle że go nie masz. Natomiast jak wyskoczy po stronie gdzie nie ma opaski a ta jedna opaska go nie puści, to wyobraź sobie co ten kołpak może nawywijać będąc uwięziony na jednej opasce - czyli ;

albo dwie - albo żadnej

Masz racje choc nie tylko dlatego powiny byc dwie opaski. Kiedyś zjeżdżajac z wiaduktu wyprzedzał mnie ...... kołpak :). Śmieszne co? Przetoczył sie z duża predkoscia koło przystanku autobusowego pelnego ludzi. Gdyby trafił ....... Ale bonus :thumbsdown:

Edytowane przez Author53

Gdyby trafił ....... Ale bonus :thumbsdown:

A ja miałem okazję spotkać się z kołpakiem idąc po chodniku i zauważyłem że ze skrzyżowaniu pędzi jakieś auto a kołpak go wyprzedza i toczy się prosto na mnie. W ostatniej chwili skierowałem na niego podeszwę buta, bo krawędzią czy inną częścią to nie byłoby to ciekawe.

Co do opasek to dzisiaj dokupię bo tylko tyle wygrzebałem ze starych zapasów, a czy będą to czarne... hmmmm kołpak grafitowy to myślę że zarówno czarne jak i te białe (które długo nie będą białe) będą OK.

Pozdr

A moje okropnie trzeszczą :-( Może ktoś z Kolegów wie jak zaradzić skrzypiącym kołpakom?

Edytowane przez bambus

• 2 tygodnie później...

I ja dzisiaj zrobiłem coś dla swojego autka, a mianowicie wyłożyłem schowek materiałem filcowym i teraz już nic mi w schowku nie trzeszczy i nie piszczy i zamontowałem odświeżacz powietrza, ponieważ zapach nowości bezpowrotnie uleciał...

• 3 miesiące temu...

No to dziś poszalałem, dzień kręcił sie wokół QQ.

Z rana w drodze do pracy zawitałem na myjnie. W ciągu dnia jak patrzyłem jak lśni w promieniach słońca zaczeła mnie kusić zmiana kół na letnie. No i pokusie uległem i dziś zmieniłem opony na letnie. Jak szaleć to szaleć i wieczorkiem w garażu cały środeczek ładnie odkurzyłem, a z zewnątrz plastikowym wykończenią nadałem blasku. Muszę jeszcze kupić coś do środka i popsikać plastiki i będzie lepiej niż z salonu :)

Jednak słońce dodaje energii ;)

• 2 miesiące temu...

A ja swojego ostatnio zatankowalem pod korek :) bardzo drogim paliwem :(

servis w ASO na 100000km + nakładki na pedały aluminiowe, rozebrałem i polakierowałem gałke biegów schodziła mi ta srebrna farba (koszta 10zł farba, 3 zł benzyna extr., 2,5zł papier ścierny) i gałka jak nowa
:)