Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ciężkie palenie almery

deksman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy mogłby ktos napisac dlaczego ciężko pali almera 1,5 dci po dluższym postoju np 2 dni .Na ciepłym czy krotkich przerwach nd do 6-8 h pali ok.Po dluższym postoju pali cięzko ,najlepiej sprawdza sie palenie na dwa razy raz po podgrzaniu swiec zakrecic chwile puscic rozrusznik i ponownie zakrecic wtedy lapie szybko.Długie krecenie za pierwszym razem nie sprawdza sie można krecic długo i może nie zapalic czasami zapali ale stosuje metode na dwa razy żeby nie zakatowac rozrusznika i szybciej lapie mogłby ktos napisac co jest przyczyną takiej sytuacji i czy jest to normalne czy nie.

Spotkalem sie kiedys z paleniem nowego agregatu tez silnik diesla i od razu ktos zakomunikował mi że na dwa razy nie pamietam dlaczego tak miało byc choc pytalem i uzyskałem odpowiedz tylko dawno temu i nie pamietam dlaczego tak miało wlasnie byc.

Ja stawiam na wtryski.Pewnie narazie tylko jeden.,ale jak padna juz ze dwa wtedy zaczną sie schody.To czestą awaria tych motorów.Wiecej znajdziesz pewnie na jakimś forum Renaulta .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...