Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

2.0D Co to za czujnik? Pompa wtryskowa.

Gość plutmen1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem przy robocie uszkodziłem czujnik przy pompie, teraz samochód nie chce zapalić (urwany drucik z czujnika).

Chciałbym aby ktoś mi podpowiedział co to za czujnik i jaki może być koszt jego zakupu.

Czujnik zaznaczam na zdjęciu.

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam

Pozdrawiam

1877260359.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To jest zawor odcinajacy paliwo czy jakos tak, na chodzacym silniku jest na nim 12v a jak zgasisz to znika napiecie, co do kosztow to nie wiem ile to moze kosztowac.

tak to jest elektrozawór stop.Jeśli odłączysz kabelek z "+" to nie uruchomisz silnika,czasem jest tak,że zacina się i nie otwiera paliwa,wtedy też jest problem z uruchomieniem.Koszt tego elektrozaworu to jakieś 50pln,zleży od producenta.Oryginał może być droższy.

To znaczy urwales ta koncowke gwintowana co przykrecasz przewod. .Tak?. Nowy bedzie kosztowal 150-180zl. Wykrec ten zawor (tak jak Ci napisal Maciek jest to zawor odcinajacy paliwo tzw start-stop) i albo na szrot albo do pompiarza i zobacz czy bedzie pasowal z z pompy od golfa. Powinien pasowac niezaleznie od tego czy pompa z elektroniczna regulacja obrotow np silnik 1z czy regulatorem mechanicznum (gaz na linke) . Te na linke to chyba w golfie byly Lukasa. jak bedziesz wkrecal inny zawor to zaloz nowy oring.

napisalem Ci z golfa bo byc moze predzej dostaniesz wlasnie z golfa niz z nissana

to jest z tego co widzę pompa BOSCH,to takie pompy były montowane w wielu markach, np VW,FORD.Będę w środę wiedział czy są jakieś zamienniki jak byś chciał wiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...