Gość plutmen1 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam, mam mały problem przy robocie uszkodziłem czujnik przy pompie, teraz samochód nie chce zapalić (urwany drucik z czujnika). Chciałbym aby ktoś mi podpowiedział co to za czujnik i jaki może być koszt jego zakupu. Czujnik zaznaczam na zdjęciu. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam Pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 To jest zawor odcinajacy paliwo czy jakos tak, na chodzacym silniku jest na nim 12v a jak zgasisz to znika napiecie, co do kosztow to nie wiem ile to moze kosztowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 tak to jest elektrozawór stop.Jeśli odłączysz kabelek z "+" to nie uruchomisz silnika,czasem jest tak,że zacina się i nie otwiera paliwa,wtedy też jest problem z uruchomieniem.Koszt tego elektrozaworu to jakieś 50pln,zleży od producenta.Oryginał może być droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 To znaczy urwales ta koncowke gwintowana co przykrecasz przewod. .Tak?. Nowy bedzie kosztowal 150-180zl. Wykrec ten zawor (tak jak Ci napisal Maciek jest to zawor odcinajacy paliwo tzw start-stop) i albo na szrot albo do pompiarza i zobacz czy bedzie pasowal z z pompy od golfa. Powinien pasowac niezaleznie od tego czy pompa z elektroniczna regulacja obrotow np silnik 1z czy regulatorem mechanicznum (gaz na linke) . Te na linke to chyba w golfie byly Lukasa. jak bedziesz wkrecal inny zawor to zaloz nowy oring. napisalem Ci z golfa bo byc moze predzej dostaniesz wlasnie z golfa niz z nissana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plutmen1 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Super, dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 to jest z tego co widzę pompa BOSCH,to takie pompy były montowane w wielu markach, np VW,FORD.Będę w środę wiedział czy są jakieś zamienniki jak byś chciał wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plutmen1 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 No chętnie bym się dowiedział. Pozdraiwam Temat rozwiązany, oryginał kosztuje 1380zł, ja kupiłem za 7zł na szrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.