Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klimatyzacja w trybie auto

Mlynarz86

Rekomendowane odpowiedzi

Wsiadając do zetki zawszę muszę wciskać trzecią gałkę żeby wyłączyć klimę. Czy jest możliwość wyłączenia klimatyzacji "na stałe" w trybie auto? Czasami o tym zapominam, nie wyłączę, sprężarka od klimy chodzi i niepotrzebnie żre paliwo ;) W poprzednim samochodzie jeżeli wyłączyłem klimatyzację, to klimatronik to pamiętał. Podczas ponownego rozruchu klima była wyłączona i "grzecznie" czekała aż ją znów włączę, kiedy zajdzie taka potrzeba. Zetkowy klimatronik natomiast, jakoś ciągle ze mną walczy :P

Dokładnie jak DINO pisze - w ustawieniu na szybę lub szyba/nogi klima załącza się automatycznie (inaczej nie zejdzie para z szyb) ja jeżdżę na ustawieniu góra/nogi i problemu nie mam ;) szyba paruje mi tylko przy mocnym deszczu i wtedy włączam na szybę i kilmę

Ja sobie ustawiam 3 razy na auto i wtedy zawsze klima załącza się przy rozruchu. W poprzednim samochodzie, tryb auto działał mi tak, że jak było strasznie zimno to najpierw grzał górę i nogi, a potem jak temperatura się podniosła, przestawiał się tylko na nogi i w ten sposób podtrzymywał temperaturę w samochodzie. Klimy nigdy mi sam nie uruchamiał przy rozruchu, tylko zapamiętywał czy podczas poprzedniej jazdy miałem włączoną czy nie. W zetce na auto na pierwszej gałce, też dobiera automatycznie kierunek nawiewu do temperatury w samochodzie, tyle że po co mu ta klima w zimę tego nie wiem :P

tyle że po co mu ta klima w zimę tego nie wiem :P

ja mam cały rok na AUTO, i jest gitt, sprężarka się smaruje bo pracuje, do tego w samochodzie nie ma wilgoci,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...